Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Inläsningskväll

2015-04-28 20:56:00 i Allmänt

Kom precis hem från jobbet. Vi har haft inläsningskväll för kristihimmelfärds-fredagen. Under kvällen har vi jobbat med framgångsfaktorer för lärande. Kvällen inleddes med en film följt av diskussion och uppgifter i ämneslagen. Tycker mycket om kreativa möten där mycket genomförs och där framtida möten för fortsatt diskussion och samarbeten planeras in! Tycker också mycket om det här yrket som öppnar för kreativitet och samarbete - och när dagen är slut känner du verkligen att hjärnan fått jobba. Skönt! I läraryrket har du dessutom hela tiden nya saker att lära dig; ny forskning på lärmetoder att testa, temaområden att uppfinna, elevmöten som väcker eftertanke och hela tiden formar dig som pedagog samt karriärmöjligheter att utforska när du känner för ytterligare utmaningar.
Om du är intresserad av läraryrket kan du skicka ett mail till mig med frågor. Jag tar även gärna emot besök under en arbetsdag där jag kan berätta mer om detta mycket omväxlande och stimulerande yrke! [email protected]
Mer nyfiken? Titta på Skolverkets kampanj "För det vidare". I serien "Lärarkandidaterna" får du följa tre unga människor som följer några av landets vassaste pedagoger i vardagen som lärare. Kommer de att avskräckas eller älskar de det? Och framför allt: har det de i sig?
 

Kommentarer

Sandra Lundin

2015-04-29 - 12:39:38
Men åh, har inte sett den serien än. Måste ta tag i det känner jag, superviktigt initiativ!

Skriv en kommentar