Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Genomförd mentalbeskrivning

2015-04-26 19:43:00 i Allmänt

Här är Imra för tre år sedan, lill-liten på filten efter en kort liten tur runt gården. Då visste hon inte att hon i dag, den 26 april tre år senare skulle överraskas, skrämmas, lekas med och ges utmaningar att lösa på en mentalbeskrivning i Östersund. Spöken att ta ställning till, overaller som dyker upp från marken, okända att leka och samarbeta med, skott som avlossas... Som hundförare är jag oerhört nöjd med Imras insats. Hon skötte alla moment med bravur och har en medel som enligt mentalbeskrivaren visar på "en välbalanserad och väldigt fokuserad hund som tänker igenom uppgiften innan hon kastar sig över den". För flattar (Flat coated retrievers) är det annars vanligt att de kastar sig in i olika moment och uppgifter innan de hunnit tänka ut hur de ska lösa dem. Är också glad och stolt över att hon aldrig "gick ner sig" utan var på hugget hela tiden, utan att för den sakens skull bli för yvig.
Maria filmade hela beskrivningen så när jag får tid ska jag sätta mig och klippa ihop den tänkte jag så ni får se. Charmtrollet Imra kammade hem ett hjärta hos en figurant som sa: "du kan ju sätta in henne i min bil innan du far, hehe" Hon jobbar med schäfrar för organisationen Missing people och tyckte Imra verkade vara en rolig hund att jobba med. Och ja! Det är hon! Hon är fenomenalt rolig och kommer att stanna vid min sida på alla våra upptåg! Nu, med ett genomfört MH i bagaget säger vi: Mot brukset! Är så peppad!
 

Kommentarer

Anna Sjögren
Grattis till ett lyckat prov!
Svar: Tack så jättemycket!
Carolina Lidström

patriciac.blogg.se

2015-04-27 - 12:40:42
Åh vad roligt att läsa att det gick så bra för henne:)

Skriv en kommentar