Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

MH i Östersund den 26 april

2015-04-13 13:15:00 i Allmänt

Den 26 april åker jag och Imra till Östersund för att göra ett MH. MH står för Mentalbeskrivning Hund. För att uppnå de höga krav som Svenska Brukshundklubben ställer på bruksrasernas avelsprogram finns det krav på att hundar (över 18 månaders ålder) har genomgått MH om man t ex vill tävla Bruksprov, genomföra tjänstehundsutbildning eller bedriva avel.*
Under ett MH testas olika hunden i olika situationer/moment. I ett standardiserat protokoll och utifrån en intensitetsskala beskrivs hundens reaktioner i dessa olika moment. Beskrivningen tar cirka 45 minuter. De moment som ingår är "Kontakt/socialitet", "Lek/lekfullhet", "Jaktlust/förföljande", "Aktivitet", "Nyfikenhet/intresse", "Skott", "Rädsla" samt "Hot". Det ska bli jättespännande att se hur Imra agerar i alla moment. Anledningen till att jag vill göra ett MH med Imra är dels intresset för att se hennes reaktioner samt att jag vill tävla i bruksprov och då måste ett MH genomföras.
Källa: http://www.brukshundklubben.se/hundar/mentalbeskrivning-mh/
November, 2014.
 
 

Kommentarer

Skriv en kommentar