Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Fågelsång

2015-04-10 09:53:15 i Allmänt

I morse vaknade jag av att fåglarna kvittrade. Hela min kropp blev fylld av lycka och hopp om att sommaren snart är här, trots stormvindar utanför fönstret och att det snöade senast för någon timme sedan. Snart får vi sitta under häggen på gården och dricka saft. Min pappas kusin Kent från Stockholm var ofta här om somrarna när han var liten och han lär ha sagt: Jag fick inte sova en blund i natt för fåglarna GALLSKREK!
För mig får de gallskrika så mycket det vill. Det inger hopp. Grusvägen är framtinad dessutom och om några veckor kanske det går att springa i skogen. Pirret!
 

Kommentarer

Snöstormen gav sig här för en timme sedan... Nu sol, men ordentligt med blåst. Visst är det detta som kallas norrländskt aprilväder? Fin vårdag till dig!

Therese Bjärstig

2015-04-10 - 14:54:48
JA fågelsång stör mig inte, längtar till både det och blommande hägg! Skrattade gott åt din kommentar, klart att du avslutar påsklovet med en tur till returstationen *fniss* Guldkant på tillvaron ;-)
Och vilken påsk ni har haft, ser stört härligt och roligt ut, och vilken TUR din svägerska hade!!! Förstår att ni alla fick mer eller mindre glädje fnatt då hennes namn ropades upp.
Trevlig helg <3
Åh! Doften av vårens första hägg är ju oslagbar!

Skriv en kommentar