Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ljuva kvällstid

2015-04-15 19:45:00 i Allmänt

Av rubriken att döma kan ni säkert lista ut att jag är på aningens bättre humör. Att komma hem, laga god mat (i dag blev det linsgryta med starka korvar och massor med grönkål), äta i lugn och ro, ta en kvällspromenad med hundarna och hänga ute på gården och träna Imra gjorde mig gladare. Jag busade mest med henne i kväll och körde dragkamp men jag introducerade även ett nytt moment för henne: framförgående. Det är ett moment i lydnadsprogrammet i appellklass. Var även en sväng in i lagårn för att se hur vi ska fixa med hönshuset och jag har en plan! Roligt att det var så många av er som är positiva till mitt hönsskaffande!  Lovar att ni ska få följa med på resan.
Tänkte på en sak i kväll. När klockan slog 18.00 hade vi lagat mat, ätit i lugn och ro, dukat undan, diskat och var på väg ut. Klockan 18.00 i storstan hade jag kanske suttit i en bilkö, tunnelbana eller på en spårvagn (hemska tanke) och dygnet hade blivit kortare av att jag inte hade lika mycket fritid som jag har här med bara 30-40 minuter total restid till jobbet. Det är med stor tacksamhet jag njuter av att bo som vi gör.
Utsikt från köksfönstret en augustikväll 2011. Tänk att ha kacklande höns där ute! Snart är det verklighet!
 

Skriv en kommentar