Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

EN DAG PÅ JOBBET.

2012-01-23 22:10:15 i Jobb

Jag ska berätta för er om en dag på mitt jobb.

Kommer till skolan 07.30 och skriver en målbeskrivning inför ett jobb om musikkulturer som åk 9 ska göra. Vattnar mina blommor. En elev kommer och gör ett restprov vid 08.30. Kopierar upp låtar inför veckans sånglektioner. Stämmer instrumenten. Min första klass kommer och vi lirar Beatles med en tvärflöjtstämma, gött! Fixar en affisch inför Öppen scen vecka 9. En elev kommer in i musiksalen och spelar en låt för mig som hon vill spela på Öppen scen. Jag förbereder inför eftermiddagens svenskaredovisningar. Äter lunch i personalrummet med några jobbarkompisar. En elev kommer in och vill prata med mig och Hans, min klasskollega. Hon är ledsen och vill ha stöd. Sitter och pratar med henne en stund och går sedan tillbaka till musiksalen för en sånglektion där vi lägger upp teknikövningar och sjunger en massa. Dagens andra klass kommer in och är "efter-helg-speedade" och jag skrattar så jag knappt kan prata. Kollar igenom det sista inför morgondagens körövning.

Klockan 13.45 har jag en svenskalektion och eleverna ska redovisa om ungdomsböcker de läst. De har fått välja olika redovisningssätt utifrån en lista som jag skapat. En elev har skrivit en prolog i samma språk som Gunnar Ardelius (Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket) och jag imponeras grymt mycket. En annan elev har gjort en animerad film utifrån boken Hon går genom tavlan ut ur bilden. Hon har sammanfogat text, rörlig bild och musik på ett sätt som får mig helt rörd och jag måste sitta tyst en stund för att hinna smälta det.

Min sista lektion är i åk 9 och vi spelar även där. För in dagens närvaro i skola 24 och kollar jobbmailen. Kikar igenom morgondagen och plockar ihop grejer inför ett möte med en annan svensklärare. Vi ska göra ett samarbete musik/svenska som vi döpt till arbetsnamnet "Trubadurer då och nu". Vi snöade in på Bellman och sen upptäckte jag att klockan plötsligt dragit iväg så jag sprang ner till musikskolan där vi hade orkesterrep. Eleverna ska till Norrlandsoperan nästa vecka för att spela och vi repade de låtarna.

Klockan 17.00 sa jag Hejdå! och åkte hem. Det var en dag från min jobbvardag!


Kommentarer

P:et
Vilken underbart kreativ, aktiv, engagerad, rättrodrad, magnifik, framåt, absorberad, inblandad, invecklad, lejd, sysselsatt och upptagen dag du tycks haft!



Låt mig berätta om min dag:



Klockan 06.30 bombade jag upp ur sängen och slog på kaffebryggaren (som jag alltid laddar kvällen innan, då jag bara behöver trycka på startknappen morgonen därpå), för att sen svära över trötthet och iviga dåd. Ett getöga ut genom fönstret demaskerade en kylig morgon.



Klockan 07.00 vaknade jag för andra gången av kaffedoften i lägenheten och min iPod flög igång. Några kannor kaffe med ett par teskedar och en skvätt mjölk, passade bevisligen susen till mina vita hårdbröd smörgåsar. Sen diska jag (annars kan jag icke lämna lyan).



Klockan var nu runt 07.20, och jag 20 minuter återstår innan jag måste börja traska mot FU. Så en trulls nedför trappen med morgonpinnen i käften, ett par sug, en dusch (som i planen skulle gå snabbt, men som i praktiken visade sig gå tvärtom) gjorde mig redo för en dags jobb.



Väl på jobbet efter en o-hyvelns morgonpromenad finner jag till min fasa ett skrivbord med fakturor. Jag väntar på chefens rop, men det kom inte; så jag stoppar näsan i dessa förgrymmade papper och börja leta efter kännedom. Väl vid kafferasten, åt jag min banan, som jag duktig plockat med mig i min jobbpåse.



Efter kaffet (runt 10 snåret) lade Herr. W några fler fakturaorders (en rätt långsam och noggrann process, som kräver ett par musklick och som inte går fel), för att sen gå mot lunch.



Idag bestod min lunch av spenatpytt och bea.

Lunchen avrundades klockan 13.00



Eftermiddagen var bara seg.



Klockan 17.00 beslöt sig Peter (som dessutom lyckats trycka in en middagslåda på arb.tid, wow) för att möta Vihtari på stan, för att sedan vandra mot en liten afton med Kee Marcello (du bör veta vem detta är, annars finns han på Wikipedia). Kee Marcello pratade om sitt "rock-stjärne-liv" och spelade en truddilutt, i ca 2 timmar.



Därav sa jag adjö till centrala Umeå, och gav mig själv en utlovad och iskall promenad. Väl hemma gjorde Peter "istapp" Wester sig en kopp te.



Nu ska han sova!



Godnatt på dig!



MVH

Vilhelminas flygpersonal

Skriv en kommentar