Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Jultidningar.

2008-09-21 20:11:06 i Allmänt

I vår familj har Jultidningarna varit en återkommande tradition kring juletider (läs: från och med september när försäljningsfreaken till barn går runt byn, samhället eller stan i jakt på pengar så att de kan haffa den, för det aktuella året, coolaste premien) och när jag och Kristoffer inte var hemma när vår bys jultidningsbarn traskade runt byn i försäljningsanda och iver så var vi tvungna att söka upp dem istället. Barnen var tyvärr ute på äventyr när vi knackade på men vi fick av deras pappa lov att låna hem jultidningen för att i stilla ro eftersöka den mest ulimata juleklappen för mamma att tillge oss på juldagsmorgonen vid åttasnåret. Just DET är en extremt viktig tradition. Mamma SKA ge oss julklappen PÅ nattduksbordet klockan ÅTTA. Både Kristoffer och Ludvig har sålt jultidningar. Jag ägnade mig åt att försöka snika åt mig av deras premier.

I år hade jag svårt att bestämma mig. Årets jultidningar innehöll endast skräpromaner, (tänk extremt sliten kiosklitteratur) jaktböcker (som förvisso kan vara intressanta men då min private jaktguide till lillebror redan lagt beslag på att just beställa dessa böcker valde jag att bläddra vidare), Alllers (Nej tack), barnböcker (och här ska jag poängtera en sak, som den genusforskare jag är... eller inte - jo, att flickorna får rosa sidor med hästböcker och att pojkarna får blå/gröna sidor med typ den moderna tidens pokémon, jag tittade inte så noga då jag mest av irritation bläddrade vidare till: Chokladboken! TACKAR! Och på nästa sida: Julpysselboken! Jaha. Då var det dags för det årliga i valet och kvalet. Chokladboken kan ju vara rolig att inviga på julafton i väntan på tomten medan pysselboken måste vänta på sin invigning till julen 2009 då julpysseltiden i princip är över den 24 december. I alla fall för de med extremt litet pysseltålamod.
Jag försökte dock övertala mamma att hon ju kunde skicka pysselboken till mig några veckor innan jul så att jag hann avverka några timmars pysslande men i vår familj är en tradition just en tradition.

Resultat av denna utläggning: Chokladboken blir min den 24 december klockan 08.00 tillsammans med en lussekatt och varm choklad.

Kommentarer

N'r jag var liten och sålde jultidningar ett år så fanns det en ryktlåda med borstar i som premie. Jag hade dock dålt för mer än vad den premien var värd, så jag tvingade hela min släkt att avbeställa sina saker så jag skulle få ryktlådan. :-)
Åhh, jultidningar, jag vill oxå kika! kan man inte kolla sånt över nätet eller ska jag oxå behöva söka upp ngn liten försäljare?;)

Härligt, Jag vill verkligen ha hit er:)

Tack så mkt!

Skriv en kommentar