Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dalasjö B&B

2017-05-13 11:03:07 i Allmänt

Här hemma i huset har vi tre sovplatser för gäster - välkomna in till vårt eget B&B! Här är gästrummet på nedervåningen. När farmor och farfar bodde här hette detta rum "kammarn" och de använde det som sovrum. Här är det omtapetserat och nytt trägolv är inlagt. Sängbordet har jag fyndat på lagårdsvinden - var annars? Det kommer från gammelfarmors hus.
Uppe på biblioteket/arbetsrummet står en säng längs med bokhyllan. Det här är egentligen en provisorisk sängplats som ställdes iordning inför kalashelgen då vi skulle ha många sovgäster här hemma. Sedan dess har sängen fått stå kvar. Här kan man sova och kanske låna en bok att läsa? Tapeterna är gamla och trägolvet är framtaget under den hemska plastmattan som låg här förut.
I det lilla rummet innanför biblioteket var det ett litet lekrum när pappa och farbror Anders bodde här men nu fungerar det som ett minigästrum som fått namnet "Kristians rum" då han alltid bor här när han hälsar på. Tapeterna här är också gamla och på väggen hänger klassikern "Grindslanten".
I dag är det lördag och jag vaknade 10.05 efter att Christoffer och Vidar väckt mig från min sovmorgon, så skönt och välbehövligt! Vidar har varit förkyld och haft tandsprickning i veckan så han har haft många uppvak på nätterna. Vi ska bara vara hemma och greja i dag och när Vidar sover ska jag planera för var jag ska göra nya planteringar på gården. Tvättmaskinen rullar på så i dag ska jag hänga ut de nya linnesängkläderna jag fick i födelsedagspresent också! Inget luktar så gott som tvätt som torkat utomhus. Ska be Christoffer bygga en fin torkställning till mig. Torkställningen vi har nu är monterad på en vedbod som ska flyttas till baksidan av ladugården. Ja.. lite förändrad gårdsbild kommer det att bli men det blir nog bra så småningom! Och innan all ved är ute lär det ta tid, haha.
Ps: Bilderna är lite gryniga. Råkade komma åt en inställning på kameran och jag upptäckte det när jag lagt upp bilderna här. Orkar i
 
 
 

Skriv en kommentar