Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Första sommarhelgen

2017-05-21 21:45:00 i Allmänt

Vilken helg! Den började i världsklass genom personalfest! Språkintro-gänget hade styrt upp en så rolig och fin fest. Vi alternerar festansvaret på våra arbetslag och jag tror att alla arbetslag nu känner en viss prestationsångest inför nästa personalfest, hehe. I lördags satte jag alla frön i pallkragarna och på friland. Vi använder oss av gamla fönster som pallkragar - det fungerar utmärkt! Vi har några vanliga, köpta också men att kunna använda fönsterna som ett minidrivhus är verkligen bra så här i början då fröna behöver gro i värme och så skyddar de ömtåliga små förstablad mot vind.
Det är ingen konst att göra perfekta rader när man har denna till hjälp! Farfar byggde ihop alla möjliga smarta trädgårdsredskap till farmor som jag nu använder. Det är ofta jag tänker på dem när jag grejar på gården. Tänk om de hade fått se allt som hänt här hemma. Och också allt som ser precis likadant ut <3.
Det är tur att jag har hönsen och hundarna för annars hade det varit ensamt i helgen då både Christoffer och Vidar och mamma och pappa varit borta. Hönsen älskar att spatsera fritt på gården och vår trädgårdskompost är ett populärt tillhåll för dem. I går och i dag har grönskan verkligen exploderat så riktigt så där grått och trist är det inte nu längre som tur är!
Till lördagsmiddag fick jag finsällskap i form av Evelina. Vi åt gott och satt ute i solen till 21.30. Som en sommarkväll! Det här har vi nog alla behövt efter världens kallaste vår.
Efterrätten intogs nere vid bastun ute på soldäcket.
I dag fick kameran vila. Jag har fortsatt med trädgårdsbestyren och hämtat rotskott från svarta vinbärs-buskarna nere vid backen och planterat vad som förhoppningsvis ska bli tre fina buskar med tiden. Sedan satt jag i solen LITE för länge och läste så jag är ganska röd nu. Varför lär man sig aldrig?! Till middagen kom mina favoritpersoner hem igen efter Östersundsäventyr. Vi åt middag och sedan tog vi barn och hundar till sjön så att de fick bada. Ja, hundarna alltså! Vi väntar med badpremiär för Vidar, haha!
Nu väntar kortvecka men det är tre intensiva dagar som står för dörren. Maj månad som lärare alltså... Tur att en lång sommar väntar om mindre än en månad!
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar