Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lördagsbestyr

2017-05-14 20:29:00 i Allmänt

Vårkragen är på väg upp trots den kallaste maj sedan 1947!
När Vidar sov förberedde jag och mamma för sommarens odlingar i växthuset.
Sedan skulle jag kratta men kom på tusen andra saker att fixa med så jag hann aldrig börja kratta förrän Vidar vaknade igen.
När klockan slog middagstid dukade vi för gäster. Vi bjöd mamma, pappa, Ludvig och Hanna på grillad hemgris, hasselbackspotatis, avokadosallad och två sorters kryddsmör.
Vidar har haft feber till och från i några dagar men mellan febertopparna varit pigg som vanligt. Här vilar han på ett täcke på vardagsrumsgolvet <3
Efter middagen gick vi ner och bastade i bastun vid sjön. Lite hopp om våren fick vi allt när alla fåglar sjöng och det faktiskt var ganska varmt i luften. Nu vill jag bara ha grönska och mer värme. Gillar inte allt det vårbruna...
Gården!
Sa till Hanna: Haha, måste ta en bild på detta för det är så "Pinterestvänligt": två linneskjortor och en kvast på en bastuvägg.
Efter bastun fick jag ett ryck och fotade 19 trasmattor som jag ska sälja. Har sparat de allra finaste men denna matta är bland annat till salu! Kommer att lägga ut mattorna till veckan.
I dag tog vi en hälsa på-söndag. Först åkte vi till Markus och träffade jämthundsvalpen Tyson. Efter valppink och utspillt kaffe (hårt liv med både valpar och barn) åkte vi till Månsberg och hälsade på farmor Kikki och Thomas och Christoffers farbror Lasse och Evy som också hämtat hem en valp, gråhunden Mac! Efter våfflor, valpgos, mys i soffan och god köttgryta åkte vi hem till byn igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar