Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Påskpynt

2014-04-05 15:39:00 i Allmänt

Nu har påsken fått ta sin plats här i huset. Här, i ett av kökets hörn, står påskriset.
Riset är pyntat med ägg, två små pippifåglar och så mormors egenpysslade garnkycklingar.
På bordet har jag gjort en påskinstallation som inte tar lika stor plats som ett påskris.
Två gula ljus har också fått komma fram högtiden till ära. Vi möblerade om så kökssoffan nu står vid fönstret och så vände vi på bordet och har nu fått sju sittplatser runt bordet. På köksoffan ligger Christoffer och läser "Bibeln" (Älghunden, utgiven av Svenska älghundsklubben, där det föregångna årets jaktprov finns nedtecknade).
Ännu ett gult ljus och en duk som mormor gjort.
På farstukvisten har den pastellgula stolen fått komma fram tillsammans med en mjölkkanna och ännu ett påskris. Knepet för att få pastelliga fjädrar är att låta dem sitta ute för att blekas av solen (dock under tak, annars blir de förstörda av regnet).
Den här tovade fågeln har en elev i Saxnäs gjort.
Kransen gjorde jag förra våren av grenar, ståltråd, ett tjockare band och ett smalare band samt små, vita fjädrar.
Rotade fram en gammal sko som fick bli fågelbo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar