Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Mitt flickrum.

2008-11-21 10:42:16 i Allmänt

Mitt flickrum i vårt hus hemma i Dalasjö ser precis likadant ut nu som det gjorde när jag var 16 år och flyttade hemifrån för att gå gymnasiet.

Rummet är ganska litet, men mysigt. Det är kvadratiskt och har ett fönster mot väst; jag ser alltså solnedgången över Marsfjällen när det är klart väder. Utsikten bedåras också ytterligare genom vyn över hästhagarna, både sommarhagen och vinterhagen, som tråkigt nog är tomma då vi inte längre äger några hästar. Färgen på väggarna har jag stört mig lite på de senaste åren. Kulören är en gul färg och pyntas av en bård i något slags kosmostema: stjärnor, planeter och månar. Jag skyller allt på år 2000. Väggarna pryds ytterligare med en massa priser från hästtävlingar och bilder på hästar. Mina förhoppningar med mitt rum är att väggen mot vardagsrummet skall slås in till förmån för ett bibliotek. Mina känslor blandas dock mellan en längtan efter att få inreda ett eget, nytt rum i farmor och farfars hus vilket är beläget bredvid vårt hus och att ha kvar rummet i precis samma skick som det är i nu och alltså inte röra minsta pinal.
Rummet innehåller också såklart en säng, som är den enda möbel som flyttats sedan år 2003. Mormor sov på mitt rum en vinter och tittade en morgon ut genom fönstret och såg till sin förtjusning 23 orrar som satt i en björk. Fågelnörd (man får kalla det så) som mormor är flyttade hon sängen så att man har fri utsikt mot orrbjörken när man på morgonen vaknar.

Jag har också en vacker tavla på mitt rum. Det är en grön skogstavla, namnet kommer jag inte ihåg, men tavlan är underbar. Skogsmänniska som jag är passar tavlan perfekt där den sitter och gör sitt bästa för att dölja den gula väggnyansen. Morfar har också bidragit till mysfaktorn i mitt rum. Han snickrade under tidigt 90-tal ihop en hörnhylla där jag rymmer gratulationskort, sparbössor och småsaker. En större hylla får också plats i mitt rum. Där förvarar jag bland annat en egengjord, hemsnickrad kista som inhyser ett otal brev från brevvänner och diverse beundrare som man hade i 12 årsåldern. Två garderober får också plats. Den ena är min och den andra är husets. Husets garderob innehåller 847392 dukar, gardiner och småtjaffs. Det är tur att jag har en hel klädkammare att förfoga över i farmor och farfars hus.

Jag älskar mitt flickrum trots att det ibland fungerar som en slags avlastningscentral när diverse projekt pågår i huset. Nu när utbyggnaden är i full gång svämmar mitt rum över att prylar som förpassats in i mina vrår. Mitt flickrum skulle inte vara mitt om det var omstylat till modern tid.

Kommentarer

Ditt flickrum är även hemsökt, om det nu är detsamma som jag, en gång i tiden, sov över i.



...

Skriv en kommentar