Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

2008 var det va?

2008-11-11 13:31:39 i Allmänt

Nedanstående text är ett utdrag från en låt utav en av mina loveboys (i musikalisk och artistisk mening) Jamie Cullum. Han säger det så bra. Ett nytt år stundar och ja, jag vet att det "bara" är november men det passar så bra att så här i de sista månaderna utvärdera det gångna året, istället för att på nyårsafton sitta och dricka sig less på glögg och vara bitter över sakerna man aldrig uppfyllde. Nu tänkte jag roa mig själv med att utvärdera mitt år, 2008. I fjol under nyårsaftonen hade jag feber och låg mest inne i min farmor och farfars hus där jag kurerade mig med böcker och musik. Det var bland annat Jamie Collums "Next Year" som förgyllde min feberdimma. När jag lyssnade på texten tänkte jag att jag också ville uppfylla allt han sjunger om. Man kan kalla detta för ett litet experiment. Här följer utvärderingen.

Next Year,
Things are gonna change,
Gonna drink less beer         
Check. Jag har tagit ett beslut att helt avstå från alkohol. Skäl, anledningar, argument finner ni i ett tidigare inlägg.
And start all over again        Check. Det gör man väl varje år?
Gonna pull up my socks       Check.
Gonna clean my shower       Check. Och imorgon ska vi titta på olika färgval till badrummets renovering.
Not gonna live by the clock  ... Detta måste jag öva mer på.
But get up at a decent hour   Check. Det måste jag påstå att jag klarar av.
Gonna read more books         Dubbelcheck. Jag kan omöjligt läsa mer böcker än vad jag gör nu. Jag läser en helvetes massa kurslitteratur plus minst 2-3 skönlitterära böcker som ständigt fångar min uppmärksamhet.
Gonna keep up with the news   Check. Älskar dessutom att debattera de olika aktuella ämnena (och då handlar det inte bara om Martas USA-kontrakt eller det nya vägbygget i Umeå stad).
Gonna learn how to cook        Check. Att laga mat och baka (och äta det man tillagar!) är himmelriket.
And spend less money on shoes  Check. Jag har faktiskt bara köpt tre (!) par skor i år. Mina Vikingstövlar, ett par bruna gladiatorsandaler och ett par sommarskor med 10 cm klack (VARNING: Gå ej på konsert med sådana skor om ej konserten erbjuder sittplatser!)
Pay my bills on time     Check. Jag sätter mig direkt vid datorn och betalar när räkningarna kommer - tills mamma berättade för mig att det då är respektive bank som får ränta på pengarna. Numera väntar jag till i slutet av varje månad. Jag har aldrig varit något ekonomiskt geni och kommer heller aldrig att bli det och det är dessutom inget jag skäms över. Jag har slutat att grubbla över sådant. Människan föds med olika intelligenser. )
File my mail away, everyday    Check! Det gör jag faktiskt. Mina vänner tycker jag har en skrämmande ordnad inbox.
Only drink the finest wine       Se ovan.
And call my Gran every Sunday          Halvt check. I alla fall om jag tolkar "Gran" som mor- och farföräldrar. Jag och mormor pratar inte varje söndag, däremot har vi en bättre sorts kvalitetstid när vi regelbundet ses.

Kommentarer

Haha, att gå på konsert i högklackat är bara dumt :P
Jo. Jag vet ju egentligen det. Brukar alltid ha dansvänliga skor under konserter! :)

Skriv en kommentar