Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Kallifatides. Vilken man.

2008-11-13 13:26:10 i Studentlivet

Vi får en uppgift av vår lärare. Jag bestämmer mig för en bok att utgå ifrån utifrån den milslånga litteraturlistan. Läser baksidetexten och förälskar mig genast i Theodor Kallifatides, en grekisk författare som emigrerade till Sverige under 60-talet.

"I början då jag var en främling som skulle erövra främlingskapet kastade jag mig över det nya språket likt en utsvulten hund över en saftig köttbit. Jag åt upp svenskan. Jag fyllde min mun med ord, tuggade dem, svalde dem. Jag tog vissa ord i mun mun som praliner. Fors, älv, flod, fjäll, berg, hav, vik, sol, moln, regn, snö, dag, natt. Jag föll platt för den svenska naturens enstavighet.
  Som författare har jag aldrig varit friare än i dessa första dikter då skrivandet inte var bundet till futtigheter som mening, betydelse, avsikt. Men det är bara en gång i livet man kan skriva på det sättet."

Kommentarer

Jag tror jag är hemma då, och är jag inte det så kommer jag hem iaf. Då kan vi slappa och tänka på alla icke-krav. Och kolla på BSF på webb-TV. Najs bajs!

Skriv en kommentar