Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En sån där dag.

2012-03-28 16:04:19 i Jobb

Min onsdag:

- En lektion om rösten som instrument.
- En teorilektion där vissa elever jobbade med kadenser, transponeringsuppgifter och stämföring medan andra kämpade med att förstå sambandet mellan puls, takt och rytm. Intressant blandning!
- En lektion om skillnaden mellan dialekt och sociolekt och sambandet där emellan. Eleverna ville att jag skulle placera in alla inom de fyra olika språknivåerna: neutralt standardspråk, regionalt standardspråk, utjämnad dialekt och genuin dialekt och de blev helt till sig när jag imiterade de få dialekterna jag kan, haha!
- Ett möte med en av mina handledningselever plus familj där jag fick höra saker som gjorde mig så glad (och rörd) och som påminde mig om varför jag jobbar med det jag gör.
- 45 minuters konflikthantering i praktiken. Det är bara och andas och be var och en berätta sin version så brukar det lösa sig. Konflikthantering är något jag tycker är väldigt intressant och jag vill lära mig mer om det! Just nu är mina elever de bästa lärarna!
- En sväng upp till Gravkapellet för att testa pianot jag ska spela på imorgon.
- Vårens första glass med Ludvig på väg hem.
- Converse-invigning för detta år! Förstå att grusvägen är framme utanför mitt hus. Känslan.

Bra dag.


Skriv en kommentar