Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Linssoppa för träliga torsdagar.

2009-04-16 18:42:03 i Recept



Den här linssoppan är perfekt för sådana här dagar då aprilvädret drar ner ens humör och värme.

2,5 dl röda linser
En gul lök
Två vitlöksklyftor (jag brukar ta 4, men då är jag en vitlöksfantast också!)
En paprika
En tärning grönsaksbuljong och en liter vatten
En tomat
Riven morot
Massa goda, valfria kryddor! Jag brukar ta chili.


Koka linserna enligt anvisning. Bryn samtidigt löken på medelhög värme. Tillsätt tomat och paprika. Blanda alltihopa och tillsätt vattnet med grönsaksbuljong. Riv morot och blanda i soppan. Låt alltsammans koka på låg värme i några minuter. Krydda. Klart!

Svårare än så är det inte. Studentvänlig, värmegivande och en humörhöjare. Vad mer kan man önska sig av en simpel soppa?

Kommentarer

Johnny W
Linssoppa ? Möjligtvis ! Men för en flintskallig tjockis från grannbyn smakar det bättre med en stor bit kall falukorv och en husmans utan smör. Detta avnjutes helst i Guds fria natur med Vojmån brusande intill och kaffepannan kokande på elden. Som exkra krydda på tillvaron önskas myggens ettriga surr runt öronen och doften av svart Beckolja.

Hujedamig, snart är det sommar.



Se där, jag hittade tillbaka till din blogg.
Tack för broarna runt, lånet av Leila och sopptipset:)

Vi får boka in Iksu och den vanliga löparrundan till veckan:)
A E L
ja,om jag fick välja så tog ja nog jonnys go smörgåsänn häller,,,,,,,,,,,,,
Johnny: Det kan jag tänka mig! Er generation brukar tråkigt nog inte vara alltför pigga på vegetarisk föda! (Inte för att jag har gått och blivit vegeterian!). Rätt som det är kanske jag dyker upp i skogarna runt Dalasjö/Bäsksele och gör dig sällskap vid kaffepanna, än fast jag mest tycker om lukten av kaffe.

Anders: Du är bara rädd för nya recept, erkänn!
A E L
Nej, jag e inte rädd för nya recept. Jag är heller inte rädd för förändringar,och ser

verje ny dag som en möjlighet...............
Sv: Fint. Det ska man göra. Den möjlighet som under dagen kommer att dyka upp för mig är bland annat att jag kan få en timme eller två över till att plugga. Då gäller det bara att ta tillvara på möjligheten, men det är ju det som brukar vara det kniviga.

Skriv en kommentar