Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Kvällsord

2018-09-27 20:25:32 i Allmänt

Sitter i soffan och har precis gjort den "ekonomiska genomgången" för denna månad. Intressant? Haha, nja knappast men det känns skönt att ha ordning och reda på "guldpengarna" som Vidar säger. Vi har städat och grejat ikväll. Båda barnen somnade snabbt efter en dag på förskolan för Vidar där de hade veckans utedag och Amelias krafter var slut efter en dag på mammas jobb. Vi var bara där i knappt 2 timmar men det räcker för en liten halvårsbebis. Hon somnade direkt när jag lade henne i babyskyddet efter att ha dragit på smilbanden åt varje människa, haha, glada lilla tjejen. 
Igår hade vi finbesök av Julia och Henning. Julia och hennes Daniel köpte en valp efter Jax som nu är fyra år så vi har känt varandra ett tag. Bonus är nu att Julia (när hon inte är föräldraledig) jobbar som förskollärare på Vidars förskola. Efter att vi fikat och Vidar blivit lite varm i kläderna (ibland kan han vara lite blyg och leka "på sidan av" inan han släpper in andra i leken vilket ju är helt naturligt för ett barn i hans ålder) sa han: "Kom Julia, leka med mig!", fina fina barn. Han är så otroligt rolig att vara med. Nya ord kommer varje dag och han har som längst pratat en mening med 10 ord. Oftast sätter han ihop 6-8 ord när han pratar men ibland kommer längre meningar. Han säger inte S utan säger "Kikka" för "Kissa" och vissa konsonanter blir ibland utbytta mot liknande som D och T men annars är det lätt att förstå honom. Imorgon ska vi ha mysfredag och äta lunch med mina jobbarkompisar (hann inte prata tillräckligt länge med dem idag då jag ville fokusera på att hinna prata med eleverna som jag saknar så himla mycket!) och sen bara ta det lugnt här hemma. 
Nu ska jag hänga tvätt, hejsvejs!

Skriv en kommentar