Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Farbror Frost har anlänt!

2018-09-25 08:06:00 i Allmänt

Nu är frosten här! Vilken himla tur att jag och mamma tog in allt från växthuset igårkväll. Vi skördade cirka 4-5 liter röda tomater och 10 (!) liter gröna... Vi får nog börja ännu tidigare nästa år, hehe. Några gurkor tog vi också in och en hel massa chili. Vi har varit självförsörjande på gurka sen i början av juli, så kul! 
När jag berättade för Vidar vad frosten var för något och att man brukar säga "Farbror Frost" så sa han: Farbror Frost komma först, sen kommer Gubben Snö och då blir det SNÖ mamma!" Alltså denne lille man. Han är så himla rolig. Jag och Christoffer skrattar varje dag åt hans härliga underfundigheter. Och Amelia sen då, lillcoolingen vår. I söndagskväll kom Christoffer hem med 30 kg älgkött + en halv kalv och eftersom Amelia sovit lite annorlunda tider än vad hon vanligtvis brukar på grund av att vi kom hem från Månsberg på söndag så lade jag henne en stund där vid 17.30 så hon fick sova runt 40 minuter. Och sedan satt hon i en stol i två timmar och tittade på när vi grejade med köttet och bara flinade när vi pratade med henne. Idag är Vidar på förskolan så jag och Amelia ska ha mysdag tillsammans. Älskar dessa dagar så mycket och jag njuter verkligen av dem till max! Om sanningen ska fram ligger vi mest och gosar hela dagarna, haha. 
Det känns som att det hinner hända så himla mycket mellan gångerna jag bloggar och så är det ju. Hinner träffa massa vänner, göra olika aktiviteter, greja med projekt och leva familjeliv däremellan. Men en sak som är värd att nämna är det högst ovanliga som skedde i lördags. Jag, Sabitha och Johanna hade bestämt date hos Johanna i Dorotea i lördags (jag var ju ändå i krokarna eftersom vi var hemma hos svärmor och Thomas i helgen) och när vi kom dit sov Esther och Vidar, Amelia och Christelle sov i bilarna. Vi fick en dryg timme tillsammans och sitta och dricka kaffe och äta äppelpaj HELT UTAN BARN: När händer det? Typ aldrig. Ljuvligt var det i alla fall!
Kolla på denna då! Blir så glad av att titta på den. Kanske sommarens allra, allra sista bukett? 

Skriv en kommentar