Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Häng med på en oktoberlördag!

2018-10-28 21:16:00 i Allmänt

 
Hej och välkommen på en oktoberlördag hos oss! Frukostläsning redo, mellan smörgåsservie och mjölksöl. 
Frukost serverad! Vill även ha ett ägg egentligen men det är snålt med ägg från hönorna just nu. 
Så glad över att ha en son som gillar pumpakärnor! Och spenat och broccoli! Och fisk! Typiska bra grejer att gilla. Brukar berätta om vilka vitaminer och näringsämnen maten vi äter innehåller (inte vid varje måltid dock, haha) och berätta att kroppen mår bra om man äter färgglad mat och att man ska smaka på allt för att avgöra om man gillar det eller ej. Idag åt vi rödbets- och chevrepaj till middag och han sa att ville ha "vanlig" ost men åt av rödbetor med chevre på ändå och tyckte nog det var smarr!
Lycka när pappa kommer hem från älgskogen!
 
 
 
Hösten, du är så himla fin. Tack för det!
Jag och mamma kokade rödvinbärsgelé på förmiddagen. 
Och så denna lilla dam. Så förnöjsam och nyfiken på allt! Här sitter hon i sin stol och spanar på vad Vidar leker med i lekrummet. 
Vidar fick hjälpa mig att ta reda på chilin som nu torkat. Vi använder den typ som chiliflakes. 
När jag var nere i källaren och fixade hittade jag lökar som jag sparat. Och titta! Här kommer hyacinter upp. Ni vet väl att lökar kan sparas? De har all energi kvar i löken och dör inte bara för att själva blomman och bladen vissnar. Ställde en amaryllis på köksbordet och så två hyacinter på köksbänken. 
Sedan glömde jag att fota! Men vi tvättade massa tvätt (älskar att starta veckan på 0 när det kommer till tvätten, haha), lagade världens godaste potatisgratäng med tjälknul till middag och så gick vi över till mamma och pappa och sällskapade dem när de tog reda på 40 kg älgkött som de köpt av Christoffer. 
Idag har vi haft en social och skön söndag. Christoffer och Jax har jagat men kom hem redan vid lunch och då hade jag och barnen varit hos Emma och hälsat på. Efter lunch drog jag en springtur mot Bäsksele och blev upplockad längs vägen och så åkte vi och hälsade på Gabriel och Marika. Ikväll har vi gjort paj och Vidar är så himla rolig. Christoffer skulle gå ut med Jax på en kvällspromenad och frågade Vidar om det gick bra varpå han svarade: "Det går verkligen bra, pappa!" Älskade lille kille!

Skriv en kommentar