Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ur irritation föds fönsterputs!

2018-05-20 09:49:20 i Allmänt

Jag och Amelia är hemma själva i helgen och även fast jag saknar Christoffer och Vidar är det också rätt skönt att vara själv. Framför allt är det härligt att äta frukost i lugn och ro utan att behöva kliva upp sjutton gånger för att serva en 2-åring, hehe. Bara för att jag skrev "äta frukost i lugn och ro" börjar nu Amelia göra sig påmind. Hon sitter i babysittern och tittar på en groda som jag hängt där. I eftermiddag kommer grabbarna hem (de har varit i Östersund) men innan dess ska jag åka till Nästansjö och hälsa på Emily med familj. 
Igår var jag och mamma på handelsträdgården och köpte plantor till växthuset. Jag hade någon vild idé att jag skulle förodla allt hemma men kom till sans. Med två småbarn har en ju lite mindre tid att hålla på med sånt. Vi planterade ut plantorna så nu är ännu en grej avbockad på vårlistan. Något jag haft på min att göra-lista länge var fönsterputsning och igårkväll föddes ur ren irritation en vilja att putsa fönster så fyra fönster hann jag med men sen blev en viss person hungrig. Vad irritationen föddes ur? Jo. Allt jag vill fixa och rensa i lagårn. Med flera generationer boendes på en gård blir det en hel del grejer. Dessutom är det saker från mormor och morfars hus där också. Vi påbörjade ju en stor rensning för två år sedan (den gånger jag insjuknade i sorkfeber, huvvaligen) och har väl rensat pö om bö sen dess men det känns som att det inte går framåt och är det något som frusterar mig är det stagnation i olika projekt. Jag hatar det. Så därför fick fönstren bli rena! Inget ont som inte har något gott med sig! Nu ska jag ta ut rabarberkakan ur ugnen och fortsätta denna söndag! Ha en fin dag!

Skriv en kommentar