Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Skön söndag

2018-03-04 20:05:00 i Allmänt

I fredags åkte vi till svärmor och Thomas där vi blev bjudna på god middag och sov över till på lördag. Igår var vi till Raja över dagen och kom hem igårkväll. Imorse vaknade vi 07.40 och klev upp lagom till att Vasaloppet startade. Tycker så mycket om Vasalopps-söndagen i mars och idag kändes det extra spännade då Christoffers ena bror Kristian deltog för första gången. Vi gjorde frukost och tog det lugnt. Alla som känner mig vet dock att jag blir rastlös efter ett tag så jag grejade på med tvätt, strykning av dukar och genomgång av frysvaror (med två frysboxar blir det ju en hel del som "tenderar glömmas längst ned"...). Vid 10.30 klädde vi på oss och gick ut och skottade gården och alla hjälpte till efter bästa förmåga. Efter lunchen och tittande på målgången på Vasan tog vi en tur med hundarna när Vidar sov och det är tur att sparkar finns minsann för nu orkar jag inte med något hundmotionstempo direkt, hehe. Christoffer hade Jax och vagnen och jag tog Major och sparken så Major sprang och jag åkte mest. Till veckan går jag in i v. 38 och dagar som denna, då jag varit igång en hel del, har jag rätt mycket sammandragningar. Det gör inte ont men det är ganska påfrestande om de kommer tätt som nu ikväll. På eftermiddagen åkte vi till Gabriel och Maria och myste med får och kycklingar till Vidars stora lycka. Snart ska vi lägga ägg i vår äggkläckningsmaskin så om ett tag har vi också små dunisar! Till middag lagade vi köttfärslimpa och nu har ni fått en helrapport om vår söndag, hehe! 
Annars då? Jomen en annan har ju då jobbat sin sista dag på ett bra tag. I fredags sa jag hejdå till jobbet för nu börjar min föräldraledighet, hurra! Eller, nu till veckan har jag ju sportlov men v. 11 går jag på föräldraledighet. Så skönt! Håll tummarna att bebisen håller sig inne till BF så jag hinner vila upp mig. Jag har blivit så otroligt bortskämd av mina elever i veckan. I onsdags överraskade demig med babyshower och ballonger, blöjtårta och massor av fika och så har jag fått blommor och ett handskrivet brev som fick den här gravidhormoniga människan att röras till en och annan tår. Jag är så lyckligt lottad att ha ett jobb där jag trivs och får jobba med ungdomar som skänker mig så mycket glädje. 
 

Skriv en kommentar