Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Glad nationaldag!

2018-06-06 11:17:00 i Allmänt

Ute viner vinden och med jämna mellanrum kommer hagelskurarna som pilar från himlen. Christoffer och Vidar är och grejar i hundgården, Amelia sover i vagnen och på spisen kokar rabarbermarmelad med kardemumma (önskar ni kunde känna doften!). Nu var det längesedan jag skrev men på sistone har vi haft det så bra! Förra helgen åkte jag och Amelia buss till Östersund för att hälsa på Linda och ha tjejhelg. Sushi, shopping, promenader, fish taco, skratt och pladder blev en mycket fin helg. 
Hela maj var ju som en enda stor sommardröm! Är dock orolig att allt ska hinna blomma över samtidigt för nu blommar syrenen snart och vallmon har snart blommat över. Idag ska jag och mamma utöka vårt jordgubbsland och jag ska plantera den fina solrosen jag fick av mina jobbarkompisar som grattis till ännu ett barn. I fredags bjöd de på lunch och barnen hängde med. Vidar fick en bok av mycket pedagogisk modell (typiskt bra lärare, hehe). Efter lunchen gick vi på biblioteket och lånade nya böcker. Vidar har ett gäng favoritböcker vi läser ofta men jag vill utöka bokbeståendet och då är ju biblioteket perfekt! Jag har småjobbat lite och haft Amelia med som hjälp (frågan är vilken hjälp hon varit då hon sovit sig igenom passen) i betygsnack med de som vickar för mig och övning med Nelly som ska sjunga på studenten i kyrkan då jag ska spela. Nästa fredag är det dags! 
Vi har också haft en hel del besök sen sist. Min föredetta kollega Agnetha som nu arbetar som förskolechef har varit här och likaså mina jobbarkompisar Stina och Petter samt A-G, en kär vän till familjen. Under alla tre besök gick vi trädgårdsrunda vilket jag älskar. Få visa hönsen, kycklingarna, växthuset och sånt jag planterat förut som har vuxit sig fint (som mina svartvinbärsbuskar och syrenhäcken till exempel!). Christoffer familj har också varit här till Vidars förtjusning men det här med avsked börjar bli jobbigt nu, särskilt som Major följde med Kristian till Raja häromdagen. Oj vad ledsen Vidar blev då. Som tur är åker vi ju till Raja redan på fredag!
Vi njuter av tvåbarnslivet och konstaterar att vi (ÄN SÅ LÄNGE, vill inte jinxa något!) har en nöjd liten tjej här hemma som tas väl om hand av sin kärleksfulle storebror. Tänk om det alltid kunde vara så här! Vilken fröjd och lycka! Förstår ju dock att det kommer att komma perioder där syskonkärleken sätts på prov men nu njuter vi fullt ut av den goda stämningen syskonen emellan. 
Något som också hänt sen sist är att biblioteket fått sig en liten makeover. Med mycket vemod har jag lyckats slita mig från den av gamla, stora plankor och tunga stenblock hemmabyggda hyllan fylld av böcker och pärmar. Hälften av böckerna har jag faktiskt skänkt till Pingstkyrkans Second hand och resten av böckerna som jag ansåg mig ha "en relation till" (eh, tre fyllda kartonger...) fick flytta upp på lagårdsvinden. Christoffer bar ut allt och konstaterade att han burit flera hundra kilo, hyllan inräknad. Nu är gästrummet/biblioteket (som ju inte längre är ett bibliotek (mvh/blandade känslor inför det faktumet) mer harmoniskt och mer ett lugnt sovrum vilket passar bra då jag och Amelia ju sover där inne. Vi har möblerat om lite och tagit bort lite fler grejer så som gamla koffertar som fick flytta in till det lilla rummet intill. 
I lördags hade vi städ- och fixardag på Vidars förskola Tallkotten. Så kul att se hur de äldre barnen tar väl hand om de yngre! Jag tror mycket på blandade åldersgrupper! Även om det är viktigt med mer riktade och ålderanpassade pedagogiska aktiviteter också vilket jag vet att Tallkotten är duktiga på. Vi städade och byggde och fixade och grillade till lunchen och mot eftermiddagen var vi klara och gick då förbi Urban och hans får som har fått lamm! Någon gång i livet vill jag ha får men upprepar mitt mest aktuella mantra just nu: "det finns en tid för allt". Försöker tänka att allt jag hinner utöver att helamma och vara mamma till två småbarn är bara en bonus!
 
Idag ska vi bara njuta av ledighet tillsammans och imorgonkväll ska jag träffa instruktörer, styrelsemedlemmar, tävlingsledare och domare i Vilhelmina Brukshundklubb för en middag tillsammans. På fredag är jag och barnen inbjudna på fika av en av mina grupper samt Karin som vickar för mig och efter det åker vi till Raja.Tack livet för att du är snällt och fint.
Här kommer lite Instagram-bilder på den senaste tiden! Vi hörs snart igen!
 

Skriv en kommentar