Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Vardagsrealism på hög nivå!

2018-01-20 09:11:35 i Allmänt

Låt mig berätta om min torsdag. Jag simmar ju på torsdagsmorgnar och åker hemifrån runt 06.45. Denna torsdag försenades dock min träning något då jag upptäckte att kylskåpet lagt av. Först trodde jag att det bara var en säkring som gått då det var mörkt på andra ställen i huset också men när säkringen var åtgärdad var det stackars kylskåpet fortfarande stendött. Vidar och Christoffer kom upp och vi hjälptes åt att tömma kylskåpets kylvaror för att gå med dem till mamma och pappas kyl. Jag åkte och simmade och Christoffer beställde ett nytt kylskåp som beräknas anlända i början av nästa vecka. Till dess klarar vi oss på frys, skafferi samt vår fantastiska matkällare som är extra bra när det är låga temperaturer ute som nu!
På kvällen när Christoffer nattade Vidar hörde jag honom ropa på mig och det var ett sånt där rop som man inte tänker "ja, vänta" på utan jag sprang upp på en gång. Då möter jag en kaskadspyende förskräckt liten Vidar och en förvånad Christoffer. Det blev duschande av barn, byte av sängkläder och skurande av golv. Medan vi ordnade med allt detta satt Vidar i vår säng och tittade på, helnöjd?! Han satt till och med och sjöng? Han har inte visat några symptom på Herr magsjuka sedan i torsdagskväll men fick såklart stanna hemma från förskolan igår. Till Vidars stora förtjusning fick "momo" rycka ut som vabbare då både jag och Christoffer hade extra viktiga jobbdagar igår.
Nu är killarna i Raja på skoterhelg och jag är hemma själv. Faktiskt rätt skönt! Vidar är inne i en ganska intensiv "mamma-fas" just nu så det är bra att vi är ifrån varandra några dagar tror jag. Minns att han hade en liknande fas runt 1 år men sedan har jag inte upplevt det mer vad jag kan komma på. Helgens planer är att byta jord på alla inomhusväxter - ett digert arbete i detta hushåll då vi (eh, jag...) råkar ha rätt mycket blommor. Mamma har dock lovat att rycka ut till undsättning. Vid 11 har Ludvig och Hanna bjudit in till brunch då Ludvig fyller 25 idag, hurra! Sedan ska jag läsa, bada och åka skidor och kanske baka något inför nästa kalashelg då både Christoffer och Vidar fyller år. Hoppas ni får en mysig helg!

Skriv en kommentar