Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lyxhelg och ögoninflammation = livets kontraster!

2018-02-05 19:59:00 i Allmänt

I helgen åkte jag, mamma, svärmor och svägerska till Umeå. Vi har shoppat, bott på Stora Hotellet, ätit god middag på Gotthards och hängt på IKSU spa i fem timmar. En så härlig och avkopplande helg! 
Ni ser ju hur härligt det var!
Imorse var det dock en enkelbiljett rakt till verkligheten. 26 minusgrader, en krånglande bil (tack för skjutsen idag, Kerstin!) och så Vidar som åkt på ögoninflammation, stackarn. Vi såg redan igår att han inte såg helt hundra ut på ögonen men avvaktade och eftersom han var pigg i övrigt fick han fara på föris. Jag bad dem dock hålla koll på ögonen och efter hans vila ringde de och sa att ögonen var helt igengeggade. Åkte hem till byn och plockade upp honom på Tallkotten och så gjorde vi blåbärssmoothie till mellis. Till middag lagade jag grönsakssoppa med massa chili, vitlök och ingefära som pricken över i:et för att hålla bakterier och basiluskor borta. Hoppas att inflammationen lämnar Vidars ögon illa kvickt och att jag och Christoffer klarar oss. 
 

Kommentarer

Emma
Hej!

Jag har en fråga, hur har ni tänkt med barnvagn nu när det kommer ett syskon? :-) Lycka till nu på slutspurten av graviditeten!
Svar: Hej!
Jag ställer mig faktiskt samma fråga själv och vi funderar fortfarande. Det lutar mot en syskonvagn med båda delarna i fullt liggläge då Vidar fortfarande sover om dagarna. Han kommer gå 15 h/vecka på föris och kommer vara hemma resten av tiden. I dagsläget sover han i princip jämt i vagn ute (antingen stillastående vagn eller rullande vagn under promenad) mitt på dagen och det vore smidigt att då kunna stoppa ner en bebis där också. Samtidigt gillar jag att bära i sele och då Vidar ska sova kan man ju ha bebisen i sele. Vi har inte världens största hall (typ miniliten) så att dra in en syskonvagn där skulle vara svårt och meckigt. Vi vet ju inte heller hur länge Vidar kommer att sova på dagen. Nu har vi dragit ner hans sovvila till en timme/dag då vi märkte att nattningarna tog så lång tid med mer sömn. Som sagt: vi funderar fortfarande och jag vet inte om du blev klokare av mitt svar ;) Ha en bra kväll!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar