Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hur börjar en skriva igen efter 33 dagars tystnad?

2018-08-06 16:26:17 i Allmänt

Kanske börjar en berätta om vilket glädjetjut Vidar bjöd på när han fick se elefanterna på Kolmården? Eller ska jag berätta om alla de ljumma kvällarna i stugan när Vidar sov och morfar satt med Amelia i famnen och hummade visor medan jag och mamma gick och badade? Eller ska jag berätta om besöket på byns badstrand där min telefon badade i sjön men överlevde tack vare massiva räddningsaktioner av Anna-Karin? Eller ska jag berätta om den mysiga sommarfikan som Sandra och barnen kom hit med när jag och mina barn var strandade här då Christoffer åkt iväg med båda barnstolarna? Kanske vill ni läsa om den gången då jag vann i trädgårdsplockepinn mot mamma och Ludvig? Eller då storebror Kristoffer fällde tårar av glädje av att andas in bebislukt från Amelia? Kanske kan jag berätta om alla de svettiga promenaderna med en sovande bebis och en snicksnackande 2.5-åring? Han pratar så otroligt mycket nu. Han har ju pratat innan med men under försommaren smällde det till och nu kör han meningar på upp till 8-10 ord och han härmar oss och nya ord kommer varje dag. Ni kanske vill höra om alla "detta är för bra för att vara sant"-dagar här hemma på gården? Kanske ska jag berätta om kycklingarna som nu är 4 månader och livligare än någonsin? De följer efter en och tränger sig fram om vi öppnar dörren till hönshuset. Acklimatiseringen till de andra hönorna har gått bra men vi ska ta bort 2-3 av de äldre hönorna som slutat värpa (känns såklart inte roligt men vi kan inte bara öka flocken utan gallring heller).
Ni kanske vill att jag berättar om loppisbesöket i 34-gradig värme som slutade med att jag kom hem med rusande solsting så pappa fick lägga en blöt handduk på mitt huvud? Vill ni höra om alla miljontals bad som tagits denna sommar då det bästa badet nog togs på storebrors födelsedag då vi simmade länge och pratade. Kanske ska jag berätta om helgen då vi hade finbesök av Idamari och Ebbe? Ni kanske vill läsa om dagen då vi var på traktorrace i Dalarna där min tremänning Jocke tog hem segern? Vidar skrek och hejade och var tokslut på efteråt och somnade i bilen som en slagen hjälte! Ska jag kanske berätta om när jag och Vidar badade i Kikki och Thomas bubbelpool? Eller hur mycket bär Vidar åt när han hjälpte Thomas med trädgårdsbestyren? Jag kanske ska berätta om syskon- och kusinträffen på Christoffers sida när vi hade en strålande fin och rolig lördag i Raja? Ska jag berätta om båtturerna på Hemsjön som Christoffer och Vidar tagit medan jag varit hemma och myst med Amelia? Kanske ska jag berätta om hur odlingarna år 2018 gått? Under den värsta torkan i mannaminne! Kanske vill ni höra om dopförberedelser? Eller om den gångna helgen med Urkult-besök och Säkert!-konsert?
Ett tips är att följa mig på Instagram - där uppdaterar jag typ varje dag! 

Skriv en kommentar