Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Apriltorsdag

2018-04-26 08:40:00 i Allmänt

Det hinner gå så lång tid mellan gångerna jag skriver och det hinner hända så mycket. Önskar att tillfällena var fler då kombinationen tid, lust och nöjd bebis sammanföll. Ska dock verkligen inte skylla på Amelia som orsak till mitt knapphändiga bloggande för hon är en mestadels nöjd liten bebis utan det är jag som prioriterar annat när jag kan. Jag får helt enkelt acceptera att bloggen uppdateras mer sällan nu och förlika mig med det mantra jag ofta upprepar för mig själv nu för tiden: "det finns en tid för allt". Och visst gör det!
Sen sist har jag blivit ett år äldre, fröer är inhandlade för årets odlingssäsong (längtar orimligt mycket!), snön har tinat ännu mer och vattnet rinner i dikena, Vidar pratar ännu mer och vi har haft möte kring Svenska Brukshundklubbens hundraårsjubileum. Dagens planer är att vila först och främst. De här extra energinivåerna man får för att klara av de första veckorna med en nyfödd är slut och jag måste aktivt påminna mig själv om att vila när Amelia vilar. Eftersom Vidar är på förskolan tisdagar och torsdagar är det de dagarna jag får passa på. Just nu sover Lillan i vagnen och jag äter en stor frukost bestående av en jätteportion gröt med massa fröer, rivet äpple och kanel, ett glas juice, en macka morotsbröd med ost och paprilka och ett ägg. Jag är hungrig mest hela tiden och skulle kunna äta 12 mål om dagen känns det som ibland.
Efter att jag vilat ska jag ta med mig min bebis och köra in till Vilhelmina för att göra en blixtvisit på jobbet där jag ska lämna igen böcker till biblioteket och få blöjor av en kollega vars bebis vuxit in i en ny blöjstorlek. Sedan är det dags för handling (och nu kanske ni tänker: mä, det får väl Christoffer göra som ändå jobbar och har sitt kontor ovanför ICA?! Nej, för han har handlat de sista två månaderna och jag vill handla nu. Även om vi splittar på matkostnaderna så är det ju ändå ett litet projekt att handla och nu vill jag göra det). Efter handling ska vi på SOC för att skriva under faderskapet, hehe. Ikväll ska jag och Amelia på styrelsemöte med Brukshundklubben - det gäller att fostra henne tidigt in i hundlivets ådra!
Det bästa som finns!

Skriv en kommentar