Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Rensningens renande

2017-10-26 20:01:05 i Allmänt

Under de två sista veckorna på sommarlovet tänkte jag att jag skulle städa och rensa i källaren parallellt med att vi inskolade Vidar på förskolan. Dock insåg jag rätt snabbt att det var ett för stort projekt för den tid jag hade till förfogande. Det skulle bara bli dåligt och framstressat. Istället för att strunta i rensningen (som jag ändå tycker om av någon oklar anledning) skrev jag ner rensningsområden på mobilens anteckningar och bockade av dem, en efter en. Det var alltifrån tio minuters-projekt till områden som tog någon timme att rensa. På så vis fick jag något gjort ändå än fast källaren fick vara orörd. 
 
Det ligger något vilsamt över rensningen. Det är som ett renande och att en kan andas klarare när det är färdigrensat. När jag flyttade in i huset i augusti 2011 stod huset orört sedan farmor och farfar bott där så det första jag gjorde var att rensa ut allt jag inte ville ha kvar och bara det tog på kraft och energi. När Christoffer flyttade in i juni 2013 kom han med en massa saker, framförallt jaktkläder och 3874298 par kängor. Av den anledningen är jag extra glad över vår källare men jag skulle vilja ha ett bättre förvaringssystem där nere. Nu när vi köpt en ny och fräsch tvättmaskin är jag så sugen på att helt enkelt renovera nere i källaren och göra en fin tvättstuga i ett av rummen. Dock känns den önskedrömmen rätt långt ner i prioriteringsordningen. Fast rensa kan man ju alltid göra!
Tipsar er om att komma till loppisen jag och en hel bunt andra människor ska ha på Folkets Hus i Vilhelmina nu på lördag mellan kl. 10.00-16.00. 

Skriv en kommentar