Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Anna Ternheim (och några oktobertankar på det)

2017-10-18 10:14:46 i Allmänt

 Tar en paus i jobbet. Skriver omdömen inför klasskonferenser, förbereder dagens körrep (ja, jag har startat en kör på Malgomajskolan, wehooo!) och planerar intro till Renässansen i Svenska 2. Äter en banan och lyssnar på musik. På onsdagar har jag tre timmar planeringstid i ett svep - så skönt! Lyssnar alltid på musik under den tiden och går in i min egen värld.
Det var så himla vackert imorse. Solen som steg över Dalasjö. Frost på varje litet kvarvarande löv och varje grässtrå. Känner dock ett litet vemod i kroppen idag. Nervositet, oro och trötthet. Botar det med att lyssna på ett av mina absoluta favoritalbum, även så här tretton år senare. Tjenare tiden, var tar du vägen? Minns att jag som 17-åring gick och köpte albumet "Somebody outside" på Åhléns i Lycksele där jag gick musikestetiska programmet på gymnasiet. Det finns något trösterikt med Annas musik. Lyssna vetja. Nu ska jag återgå till jobbet! 

Kommentarer

Imit
Minns utförsäljningen av cd-skivor på Åhléns i Lycksele. Hittade riktiga guldisar som ingen annan ville ha. Allt från the doors till Thåström och äldre LW.
Svar: GULD!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar