Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ute faller snön

2017-11-05 19:43:53 i Allmänt

Jag och Ebbe myser!
Så mysigt det var på kvällsprommisen! Snön föll och det var alldeles tyst i byn.
Jag åkte som sagt till Umeå i fredags efter ultraljudet. Nu gick det att se allt och barnmorskan gav bebisen i magen stämpeln UA vilket jag och Christoffer direkt refererade till hundutställningar, hehe. Bebisen hade just nu lika stora fötter som lårben (det jämnar ut sig senare såklart) och jag misstänker att det ligger ännu en myrtrampare i min mage. Vidar har redan nu vid strax 22 månaders ålder storlek 26 i skor... Väl i Umeå bodde jag hos Henrik och Idamari och lille Ebbe, sex veckor. Vi åt lunch när jag kom fram och då sov Ebbe och när han vaknade och ammades av Idamari fällde jag ett gäng tårar för det var så himla fint att träffa honom och se en av mina bästa vänner som mamma. Oklart om gravidhormonerna spelade in, jag är ju trots allt en rätt blödig människa i vanliga fall också.
När jag kom hem igår eftermiddag satte jag igång mitt helgprojekt: måla köksbordet med lackfärg så att det ska hålla bättre för barnmåltider. Jag hade målat det tidigare för tre år sedan men mycket av färgen hade lossnat då jag fuskade och "struntade" i lacket. Nu håller jag tummarna att ytan står emot bättre! Ett annat helgprojekt var att flytta vapenskåpet från gästrummet eftersom gästrummet nere nu ska bli ett lekrum. Ludvig ställde upp som bärhjälp och jag är tacksam över att ha en urstark lillebror som alltid ställer upp om jag ber om hjälp! Han och Christoffer lyfte även upp vår gamla tvättmaskin från källaren och jag vågade knappt titta för maken till åbäke skådar man sällan. Njuter varje dag av vår nya tvättmaskin!
Jag och Christoffer hann även med myskväll med finmiddag igår, sovmorgon idag och kompishäng i Bäsksele en stund idag. Så värt med barnfri helg ibland! Nog saknade jag dock Vidar ska erkännas! Särskilt när jag fick snusa bebis ett helt dygn. Jag har varit ifrån Vidar ett dygn flera gånger men aldrig drygt två dygn så det kändes fint att få hem honom igen och extra fint att vi har världens bästa familj som vill och tar hand om honom så bra!
 

Skriv en kommentar