Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lussebullsbak, vinterpromenader, middagsbjudning med mera, med mera

2017-11-26 20:10:23 i Allmänt

Vad den här helgen rusade iväg! Vi inledde med fredagsmys i vanlig ordning. En älskar ju fredagar alltså. Vi hade turen att farmor kunde hämta Vidar extratidigt på förskolan då hon och Thomas skulle se Doug Seegers i Vilhelmina på kvällen. Lyxigt var även att de lagade lasagne till oss! På lördagen ställde vi till med lussebullsbak efter ett nytt recept jag hittat (fyllning med mandelmassa, smör, vaniljsocker, kardemumma OCH vit choklad kan ju liksom inte bli dåligt). När Vidar sov gick jag och mamma en hundpromenad medan Vidar snarkade gott i varma Voksi-påsen. På kvällen var vi bjudna till Timmy och Sabitha på middag och det var även Moa och Adrian och vi hade en så himla mysig och rolig kväll! Vidar och Christelle busade kvällen lång. Så kul att Vidar har mer och mer glädje och utbyte av andra barn nu. Vi nattade Vidar där och lagom till att vi skulle åka hem vaknade han till så han flyttades över till bilen och somnade om. Vi var hemma vid halv ett på natten och då bar jag upp Vidar till sängen och han somnade om igen. Så skönt att han är lättsam att ha med så där (peppar peppar...).
Denna söndag spenderades med sovmorgon då Vidar verkade lite trött efter gårdagskvällens lek. Sedan har vi adventspyntat hela huset eftersom jag ville ha det gjort nu då vi är borta nästa helg och två av veckans kvällar är inbokade med annat. Vi hann även med pepparkaksbak hos mormor och morfar och medan Vidar sov åkte jag och mamma till grannbyn för att hälsa på Carina och hennes lilla schäfervalp. Valplängtan i mig steg med cirka 28371941 grader men jag nöjer mig med två vuxna hundar samt en kommande människovalp och en snart tvåårig sådan för tillfället. Jag och Christoffer har lagt upp kommande årens hundplaner men mer om det i ett annat inlägg.
När jag kom hem igen pyntade jag klart och så lagade vi öring till middag - en favoriträtt för Vidar! Älskar att han gillar fisk! Nu är barnet badat och sover tryggt i sin säng, sängarna är renbäddade och tvättkorgen tom (bara vikningen kvar...). Kvällens hundpromenad var mysig - helt vindstilla och ett lätt snöfall. Älskar vintern då den inte beter sig som i torsdags och fredags, hehe. Nu ska jag vila resten av kvällen och ladda inför en kommande vecka som blir intensiv men kul!
 

Skriv en kommentar