Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En kväll i juni

2017-06-15 22:23:00 i Allmänt

I gårkväll var det omöjligt att gå in! Älskar dessa ljumma junikvällar då solen går ner strax innan midnatt och upp igen lika fort!
Häggen blommar för fullt och denna doft är med på topp 10 av mina absoluta favoritdofter!
Det är så fint att den hänger ner och formar sig över rabatten.
Späda och väldigt goda ruccolablad! Och en gräslök som varit lite mosad där under fönsterglaset.
Nu har vi fem odlingsbänkar här och så fyra till uppe vid jordgubbslandet. Vill ha ännu fler! Och helst ett tunnelväxthus. Jag har dabbats av odlingsmani!
I växthuset frodas tomat, squash och chili. Vi täckodlar överallt vilket innebär att vi kör med uppsamlaren när vi klipper gräset och gräsklippet lägger vi ut som marktäckare vid plantorna. Denna metod håller ogräset borta på ett effektivt sätt och dessutom bidrar gräset med gödning till plantorna och jorden hålls fuktigare och mindre vatten behövs.
Här är vår nya grillplats som världens bäste sambo byggt!
Rejäla sittbänkar av timmerstockar.
Och nu är vallmons bästa tid. Snart är det alldeles fyllt av rödskimrande vallmoblommor där längs husväggen. Det tråkiga med vallmon är att de inte är så fina när de blommar över och då brukar jag rycka bort dem så de andra perennerna får en chans att komma fram.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2017-06-16 - 13:09:08
Vilken mysig grillplats! Där kommer ni att få många trevliga stunder, och JA, häggen, visst är den underbar?! Ligger även här på topplistan över underbara dofter (dock endast utomhus, försöker man ta in den luktar den kattpiss...) Trevlig helg!

Skriv en kommentar