Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ordning i linneskåpet och kompisbesök

2017-01-05 22:05:00 i Allmänt

 
I vårt gästrum (eller som det i gammalt var "kammarn" där farmor och farfar hade sitt sovrum) har vi en platsbygd garderob som fungerar som linneskåp. Här förvarar vi dukar, kökshanddukar, sängkläder till sängen i gästrummet och gardiner. I det övre skåpet förvarar vi Vidars sängkläder och babyfiltar - där har jag dock inte rensat ännu så det får ni inga bilder på!
Det kanske ser mycket ut för en familj på tre (och då har vi ju ett stort skåp med enbart sängkläder, filtar och kuddfodral uppe i min klädkammare...) men det mesta är ärvt från min farmor och farfar. Av det som syns på bilden är kanske 30 % inhandlat av mig.
Det komiska är att det i denna IKEA-kasse ligger cirka 20 kökshanddukar och tre dukar som ska manglas hos mamma, hehe. Vi lider inte brist på detta kan vi ju säga! Älskar att tvätta händerna eller putsa vinglas med handdukar med initialerna KL (gammelfarfar Karl), DS (Farmor Dagny innan hon gifte sig med farfar), BL (för gammelfarmor Betty och farfar Bo). Några omärkta kanske jag ska sälja på loppis? Det brukar ju finnas en rätt stor efterfrågan på linnehanddukar och nog är skillnaden i kvalité rätt stor i jämförelse med de kökshanddukar man hittar i valfritt blågult varuhus?
Linnegardinerna jag köpte till vardagsrummet hösten 2011. Minns att det sved att köpa gardiner för 1200 kronor men så här i efterhand har de verkligen tjänat in den summan för som jag använt dem! Vi har faktiskt bara två uppsättningar som vi alternerar mellan i vardagsrummet. På bilden ser ni även våra linnehanddukar. En av dem fick jag i konfirmationspresent och mitt sextonåriga jag kanske inte uppskattade presenten men oj vad jag är glad att jag har den där duken nu! Vilken måltid som helst blir ju roligare med en linneduk! Varför använder man inte dem oftare? Nu med en vild bebis i huset kanske det inte är en sådan smart idé men äh, dukar går ju att "rulla undan" de mest kritiska ytorna!
Ett gäng broderade sommardukar som min farmor och/eller gammelfarmor gjort. Finns det ens någon under 60 som broderar dukar i dag? Ett kulturarv är det! Har några dukar med handvirkad spets också - värdefulla!
På eftermiddagen fick jag och Vidar besök av Sandra, Lukas, Aron och Liv så vi hade en mysig stund med fruktsallad och hemkokad chokladsås, grävskopekörning, älgjaktsäventyr i vardagsrummet och massa fint surr!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar