Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Helgbestyr

2017-01-08 10:15:00 i Allmänt

Något av det bästa jag vet är att samlas vid bordet med Christoffer och Vidar. Äta, fika, prata, skoja, umgås. Tänk att just jag fick världens finaste lilla familj!
Vidar fick stekt ägg, en brödbit, avokado och ärtor.
Christoffer gjorde omelett, något han verkar ha någon slags supertalang för eftersom de alltid blir så bra!
Mamma och pappa kom förbi och pappa drog det här sköna citatet när jag sa att Vidar inte fick förstöra granens pynt: "Äh, det ska ju lix TAES NER!" (...) Det har faktiskt gått över förväntan med julgranen. Visst har Vidar varit nyfiken på den och vi har fått bevaka den extra men det är nog julbocken som var det mest intressanta föremålet och den stackars bocken får efter denna jul leva med att ha lite mindre halm på kroppen än tidigare.
I går var det världens finaste vinterdag. Vi packade ner Vidar i pulkan, kopplade den efter Imra och gick till skogs!
<3
Minuterna innan solen steg upp på himlen!
Pappa och Christoffer har inlett ett projekt. "Nere på myrn" finns en otroligt fin plats där de ska sätta upp farfars gamla vilarkoja (en liten koja som farfar haft under tiden han jobbade i skogen som ung). I går högg de några tallar som ska bli bro.
Själv var jag mest där för att fika, hehe.
På kvällen bjöd vi på middag!
Tunnbrödrullar med en fyllning av en röra på rökt röding. Brödet har svärmor bakat och rödingen har svärfar fiskat - närproducerat och bra!
Det här var första gången jag och Christoffer lagade plankstek. Älgkalvsfilé, mmmmmm!
Christoffers Crème brûlée serverad med hallon som mamma plockat på Granberget. En riktigt god middag om jag får säga det själv!
I dag är det söndag och sista dagen på ett jullov som varit så härligt. I morgon börjar Christoffers föräldraledighet och jag börjar jobba! Pirrigt men kul! Hoppas jag kommer ihåg hur man gör...hehe! Planerna för i dag är en springtur med Jax, städa biblioteket, bada Vidar samt söndagsträning med Major. Jag ska också försöka hinna med att gå igenom min mailinkorg för att ha den tom och fräsch inför terminsstarten i morgon. Hoppas ni får en fin söndag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Alltså plankstek! Det är typ det bästa jag vet! Minns då väl en middag på tu man hand, när graviditetshormonerna var aningen höga (hehe). Tårarna rullade efter kinderna när jag åt ;-)
Svar: Hahaha! Åh så härligt! Mat kan verkligen framkalla känslor och i synnerhet under påverkan av graviditetshormoner! ;)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar