Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Årssammanfattning 2017

2017-12-30 20:09:31 i Allmänt

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? Kläckte fram egna små kycklingar med äggkläckningsmaskin. Av fyra kläckta ägg överlevde tre och det är tre hönor - sån himla tur! Startade ett företag också! Det var så himla kul och jag lärde mig oväntat mycket nya saker. Nu i höst har jag ju arbetat heltid i min lärartjänst på gymnasiet och därför haft begränsad tid till företaget. Men en kväll i veckan har jag haft äran att coacha ett gäng underbara sång- och spelelever! Under 2019 kommer jag att hyra ut min lokal i andrahand (skrev kontrakt med företagare och Vifab här innan jullovet) då jag ska vara föräldraledig från och med mars. Vill ni boka mig som frilansmusiker går det dock bra! Det behöver man ingen lokal till :)

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, under sommaren rannsakade jag vad jag valde att lägga min tid på och skalade bort allt onödigt. Det resulterade i en betydligt mer harmonisk höst rent tids- och orkmässigt än vad våren var.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Min älskade vän Idamari och Henrik fick en Ebbe!

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? 20 juli då jag tassade upp från sängen, smög och pinkade på en sticka som visade ett plus. Ringde sedan Christoffer (jag var i stugan i Dalarna och han var hemma och jobbade) som sömndrucket inte fattade något men sedan ringde han upp :) Syskonet var planerat men vi hade kanske inte räknat med att det skulle ta sig på en gång - vi är så otroligt tacksamma!

Dog någon som stod dig nära? Svärfar.

Vilka länder besökte du? Vårt avlånga Sverige dög fint för mig under året.

Bästa köpet? Vår nya tvättmaskin! AHHHH vad mycket roligare det är att tvätta nu.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Vidar! Den lille pojken får mitt hjärta att klappa extra starkt.

Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018? Mer tid med storebror som flyttat till Stockholm under året.

Vad önskar du att du gjort mer? Odlat ännu mer! Sagt precis vad jag tänker när trångsynta gubbar med makt ska komma och bestämma. Hörre ni, gubbar - passa er för 2018.

Vad önskar du att du gjort mindre?  Kanske slösurfat? Fast det är ju så himla skönt, haha.

Favoritserier från året som gått?  SKAM! Alltså! Vilken serie. Så himla fint tidsdokument över vår tid. Perfekt diskussionsmaterial i mitt jobb som lärare också! Och såklart: Vår tid är nu. Bästa SVT gjort på länge.

Bästa boken du läst i år? Välkommen till Amerika av Linda Boström Knausgård.

Största musikaliska upptäckten? Sökte igenom mina senaste Spotify-listor för att kunna bringa ett svar på denna fråga men jag verkar har varit rätt konservativ i min musiksmak under 2017. Men OM jag måste svara så får det bli Nils Bech - den rösten rörde mig till tårar under "O helga natt-scenen" i Skam.

Vad var din största framgång på jobbet 2017? Att jag lyckades rulla både företag och lärarjobb parallellt. Det blev dock lite tid med familjen på köpet under våren så jag vet inte om jag ska kalla det framgång direkt. Önskar att jag hade haft mer tid till företaget för det var så kul att många uppmärksammade det och köpte mina tjänster!

Största framgång på det privata planet? Att jag tar tag i och styr upp saker. Det gillar jag nog mest med mig själv.

Största misstaget? Säkert något men jag kommer inte på något just nu.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Hösten var en stor sorg i och med Sten-Åkes bortgång men i övrigt tror jag att jag var mitt glada jag!

Vad spenderade du mest pengar på? Det allmänna levernet och försäkringar känns det som?

Något du önskade dig och fick? En bebis i magen!

Något du önskade dig och inte fick? Inte vad jag kan komma på faktiskt. 2017 var ett generöst år.

Vad gjorde du på din födelsedag 2017? Jobbade. Firade dock med dunder och brak med ett stort gäng bra människor på Valborg då jag hade 30-årsfest! Så himla bra kväll!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En varmare sommar.

Vad fick dig att må bra? Att lyssna på musik, att röra på mig, vara utomhus, jobbet, vara för mig själv, prata, hundarna och att spendera dagarna med min älskade, lilla familj.

Vem saknade du? Svärfar vars hjärta slutade slå alldeles för tidigt. Idag när jag åkte hem från Raja besökte jag hans grav och bröt ihop fullständigt. Han var en så himla fin person och han ska bara veta hur saknad han är, av många. Jag önskar att vi alla hade fått mer tid med honom men jag är säker på att han vakar över sina kära.

De bästa nya människorna du träffade? Sa1 på Malgomajskolan och Ebbe såklart!

Mest stolt över? Mitt företag och Vidar!

Högsta önskan just nu?  Att bebisen i magen fortsätter att frodas och kommer ut som en frisk och stark krabat!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Äta ännu mer vegetarisk kost.

Med hopp om en varm sommar 2018!
 
 

Skriv en kommentar