Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Vidar

2017-08-31 20:36:00 i Allmänt

I dag har du namnsdag och jag kommer att tänka på allt jag gillar med dig.
Jag älskar när du somnar på mitt bröst och ligger där och andas tungt och luktar varmt och gott.
Jag älskar hur du springer rakt emot mig och ropar "mamma!" när jag hämtar dig på föris.
Jag älskar hur du med bestämda kliv går rakt in i hönshuset och ger hönorna mat direkt från handen, helt utan rädsla.
Jag älskar att höra när du och pappa busar med varandra som ni så ofta gör och jag älskar att vakna och se hur du har kurat ihop dig emot pappas varma rygg. Egentligen ska du ju sova i din egen säng men någon gång under natten brukar du komma (hämtas över, hehe) till vår säng och vi alla tre tycker att det är det mysigaste som finns. Även fast du nu blivit mer och mer som en propeller när du sover.
Jag älskar att se dig upptäcka mat och hur du smakar på allt med nyfikenhet. Allt gillar du inte men det mesta slinker ned med god aptit. Du verkar ha lärt dig att mamma och pappa tycker att man ska smaka på allt för att sedan avgöra om det är gott eller inte.
Jag älskar hur du ger så mycket kärlek till de som står dig nära. Hur du kramas, delar ut pussar och hur du kryper upp i knän med en sådan självklarhet och jag älskar att du har så många runt dig att vara trygg hos.
Jag älskar att se dig dansa med ett stort leende på läpparna. Du svänger med hela kroppen och diggar i takt med huvudet.
Jag älskar att se hur mycket du verkar gilla hundar. Du lyser upp varje gång du ser en hund och Jax och Major vårdar du med öm och ibland bestämd hand. Du kramar och klappar dem ofta men ibland tar du handen och trycker bort dem när du tycker att de är jobbiga och i vägen.
Jag älskar att se dig utforska nya saker och miljöer. Med stort nyfikenhet undersöker du saker och kan sitta och pilla med skruvar, köksredskap, garnnystan, klädnypor och skor i all evinnerlighet. Du tycker om att leka själv och bygger stora duplobyggnader och kommer sedan och visar oss och vill att vi ska vara med och leka.
Jag älskar att se dig sömnigt slurpa i dig vällingen och sedan sjunka in i djup, trygg sömn.
Jag älskar att spela piano med dig även fast du nu mest stör mitt spelande med dina egna små pianofingrar som inte riktigt har koll på takt och ton.
Jag älskar att se dig dra upp en morot från jorden och lyckligt gnaga i dig den för att sedan springa till jordgubbslandet för att se om några nya gubbar mognat.
Jag älskar hur du ibland kryper upp i mitt knä med en bok och vill att vi ska läsa. Ofta hinner vi bara läsa en liten stund innan du vill iväg på nya äventyr men ibland läser vi längre sagor och du pekar på bilder och skrattar när jag gör till min röst som en arg krokodil, en gammal gubbe eller pratar finlandssvenska som mumintrollen.
Det finns så mycket jag älskar med dig Vidar och det jag älskar allra mest är att få ha dig vid min sida och genom dig upptäcka världen på nytt.

Kommentarer

Madelene Haglund
Grattis till våra egna små Vidar och till alla andra Vidare! <3
Svar: Ja, de är verkligen ena speciella små rackare :)
Carolina Lidström
Marion
Så vackert och härligt skrivet ❤
Äntligen kan jag relatera till kärleken till ett barn, mitt barn ❤
Bästa känslan.
Svar: Ja, det är en speciell kärlek! :) Hoppas allt är bra med dig!
Carolina Lidström
Imit
❤️

Skriv en kommentar