Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dalarna, del 3 (STOCKHOLM!)

2017-08-15 13:17:47 i Allmänt

Så en morgon tog vi tåget (det tar cirka en och en halv timme) till Stockholm för att hälsa på storebror och Sofia! Vidar tyckte det var spännande att åka tåg. Första dagen hängde vi på Söder där vi bland annat köpte den godaste glass jag ätit. Ekologisk glass på Stikki Nikki på Götgatan, kan varmt rekommendera det!
På tisdagen hade brorsan bokat bord på Sturehof eftersom han fyllde år. Så himla mysigt och gott! Vidar blev behandlad som en prins (kolla guldstolen) och fick köttbullar och vaniljglass!
Jag åt mälargös med tryffelmajonäs. Alltså.... jag reste till mathimlen en stund. MAT ÄR LIVET!
När vi kom hem igen passade vi på att vila oss lite medan brorsan styrde upp födelsedagsmiddagen. Han hade bjudit in Sofias mysiga föräldrar och mormor! Så trevligt att hinna träffa dem också. Kolla vad fint de har det i lägenheten förresten! Klassiskt och stilsäkert. Önskar att jag tog fler bilder på inredningen men det kan jag fixa nästa gång jag kommer ner!
Vattenpaus i värmen i väntan på middagen.
Kolla på detta! Det fanns lax, sill, potatis, Nubbesallad, bröd, väl kyld dryck (mycket viktigt) och allt serverades på Rörstrands service Gröna Anna som Sofia köpte i fulltalig utgåva på loppis när hon var elva (!!!) år. Avundsjukan!
Jag har träffat Sofias föräldrar några gånger förut men det var första gången jag träffade hennes mormor och alla är så himla fina! Verkligen sådana där personer man gillar från första början.
Och de här två då! Kärlek i sin renaste form! Är så himla tacksam över allt de ordnade med våra tre dagar hos dem.
Såpbubbelblåsning på balkongen.
Och det är klart: att vara i Stockholm tar på krafterna så det är inte konstigt att man då råkar somna mitt under lunchen.
Vi hängde på Gröna Lund en dag och när Vidar fick se de här figurerna trängde han sig fram mellan alla barn för att kramas och han stod där länge och blev upplyft och allt. Haha, ingen blygsel här inte!
Mysigt med kramar! Jag ska tillägga att vi fick dra honom därifrån...hehe.
Vi hann inte åka några barnkaruseller med Vidar för han sov i två timmar och så var det sån himla lång kö överallt. Nästa gång ska vi komma dit i bättre tid. Vidar tyckte i alla fall att Pettssons hönshus var bäst. Vår lille hönsfarmare!
Sedan var det dags att ta kvällståget hem till stugan igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar