Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Snor och slem

2016-10-10 08:46:50 i Allmänt

Trevlig rubrik va? Men just nu är det inte trevligare än att dagen består av snor och slem men inte hos oss vuxna utan hos den lille stackars förkylde herren på 8 månader. Alldeles tät i näsan och rosslig är han. Snoret rinner och han har svårt att sova längre stunder innan han vaknar. Det började i går och natten har varit jobbig för Vidar. Han har vaknat en gång i halvtimmen/timmen hela natten. Ni minns kanske att jag berättade tidigare att vi börjat trappa ner på nattmålen för att slutligen sluta nattamma helt? Han äter ju så bra om dagarna så han behöver inte amma på natten. Det började gå ganska fint med nätterna och han vaknade allt färre gånger under natten för att snutta och så kom nu den här förkylningen. Tillbaka på ruta ett igen. Stackars lille Vidar. Självklart kommer han att få tröstsnutta nu när han är förkyld och ledsen för vi har inte hjärtan att ta ifrån honom det nu under förkylningen. Vi får börja om sedan när han är frisk helt enkelt.
I gårkväll när han vaknade (somnade kl. 18.40 för natten) flera gånger under kvällen gick vi upp, tog upp honom i famnen och lugnade och lade sedan tillbaka honom i sängen igen och då somnade han om med tung och snorig andning. Det tog oftast bara några minuter att söva om honom men det är så hjärtskärande att höra att han knappt kan andas för allt snor. Han är så tapper ändå och glad och pigg nu på morgonen. I detta nu sitter han och klappar händerna och "sjunger", haha. JAG VET att det bara är en förkylning och ingen fara men ja, det är väl förstagångsförälderskänslorna som kommer.
I dag blir det en lugn dag. Vi kör pyjamasdag och ska vila så mycket som möjligt. Sagoläsning och musiklyssning får det bli i dag. Jag har tagit upp blåbär från frysen och ska göra en smoothie till oss båda sen med massa vitaminer och antioxidanter för att förhoppningsvis skrämma bort den här dumma förkylningen.
Om ni har barn, har ni något knep ni använt er av för att underlätta era barns förkylningar?

Kommentarer

Maria
Bröstmjölk i näsan! Hoppas Vidar kryar på sig snart! Kramkram
Svar: Ja, det har vi provat! Hjälpte honom lite :) Tack för kryahälsningarna! Kram!
Carolina Lidström
Stina Stenmark
Skickade mitt bästa tips på instagram! :)
Svar: Tack Stina! :)
Carolina Lidström
Anonym
Snorsug och koksaltlösning att skölja näsan med!!👌
Svar: Tack för tipset! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar