Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Öppna förskolan, tidsomställning och återträff

2016-10-31 22:42:35 i Allmänt

Vilken fin måndag vi haft. I förmiddags besökte vi Öppna Förskolan och det var premiärbesöket för min och Vidars del. Har känt mig sugen på att gå dit länge men inte riktigt känt behovet för Vidars del och han har dessutom sovit under större delen av deras öppentid men nu sover han vid 10.30 istället för 09.30 och därför passar tiden oss bättre nu. För honom har det hittills räckt bra med babysim, föräldraträffar, besök av vänner och familj och den sång och lek vi erbjuder honom hemma. Jag har dessutom känt att jag hellre under- än överstimulerar honom, han är trots allt bara nio månader. Men i dag var det då dags för premiärbesöket på Öppna Förskolan vilket var en hit både för honom och mig så det blir garanterat en återkommande del i vår vardag framöver. Dock kände han inte så värst stort intresse av sången och ramsorna vid samlingen utan hasade iväg och pillade koncentrerat på en lapp som stack ut från mattan och när de andra lite äldre barnen socialiserade satt han en bit ifrån och slog två koppar emot varandra och roades minst lika bra av det.
När vi kom hem sov han gott och jag passade på att checka mailen, betala räkningar, göra lite styrelsejobb och äta lunch i lugn och ro. I eftermiddag hade jag svårt att få honom att hålla ut en timme längre innan sovstunden (den här tidsomställningen bökar ju till det lite) men vi lyckades (tack pianot) och han somnade prick 19.00 i kväll när Christoffer lade honom så nu är han i fas. Jag har varit och fikat på Pralineriet i kväll med mina gamla, och allra första, elever! Ett gäng underbara tjejer som har en alldeles speciell plats i hjärtat. Känns även gött att den här småbarnsmamman får ta del av ungdomens fägring när de uppdaterar mig om vad som händer i deras liv!
Ja. Det var en måndag i oktober det.

Skriv en kommentar