Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där

2016-11-21 09:00:57 i Allmänt

Värst vad högtidlig jag är denna måndagmorgon då! November är ju en av de allra mörkaste månaderna men just i år tycker jag att det har gått bra med mörkret och tröttheten som ibland kan lamslå en så här års. Anledningen är att jag har möjligheten att vara utomhus mitt på dagen när det är som ljusast och det gör en enorm skillnad för mig. När jag börjar jobba ska jag försöka få in en friskvårdstimme mitt på dagen en gång i veckan och så ser det ut som att jag har någon långlunch att utnyttja dagsljus på. Är det någon av er läsare som tar D-vitamintillskott under vintermånaderna? Hur fungerar det?
Något av det jag kommer sakna allra mest med föräldraledigheten är de lugna morgnarna utan någon stress att åka iväg någonstans. Jag och Vidar går upp någon gång vid 08.00-08.30, klär på oss (ibland, hehe, det händer att vi går i pyjamas fram till kl. 10.30 när det är dags för promenad) och tänder ljus. Sedan äter vi frukost i lugn och ro. Dagens planer är promenad med Anna-Karin och Alice, lite städning och förberelse för adventspynt. Jag och Vidar ska också inventera barnböckerna här hemma för att hitta en ny bok att läsa. Barnkammarbokens sånger, ramsor och sagor har vi läst/sjungit några gånger nu och det vore kul med ett ombyte i den litterära faunan! Sedan är jag sugen på att baka en mjuk pepparkaka!

Skriv en kommentar