Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Major meriteras!

2016-11-04 08:41:00 i Allmänt

Vet ni vad de här två gjorde i går? De gick jaktprov, Major allra första i livet, och det gick jättebra!
Major skällde i fem timmar på en ko med kalv och var ihärdig som bara den. Han som avskyr vatten (tro mig, vi har försökt att bada honom i sjön ex antal gånger) simmade över en bäck på jakt efter älgarna, haha. Domaren räknade ihop poängen till ett förstapris och nu ska provet gå igenom kollegiet innan det är klart men vi är så glada! Om det blir ett andrapris får det räknas som ett förstapris eftersom Major är så ung än (18 månader)* Varning för skryt men: Christoffer gör ett så jäkla bra jobb med hundarna. Tränar dem, satsar på dem, kämpar i med- och i motvind och med hårt arbete kommer resultat. Jag är så himla glad för hans skull. Och för Jax skull! Tänk att han lämnar så duktiga hundar med tidig jakt!
* För ett jaktchampionat ska hunden inneha tre förstapris men om hunden är under 24 månader får ett andrapris räknas som en etta.
I dag faller snön och jag känner mer och mer längtan inför advent och jul. Ska beställa inslagningspapper i dag (trots att jag blivit förbjuden av min sambo då jag har mycket papper redan men paketen måste ju matcha, viktigt!). När förmiddagsflyget kommer ska vi åka och hämta farbror Acke som bor i Örebro och pluggar men i helgen gör han ett besök hemmavid.
Trevlig helg!
 

Kommentarer

Anonym
Men så roligt! Grattis 👍🏻👏🏻
Svar: De tackar så mycket! :)
Carolina Lidström
Anonym
Men så roligt! Grattis 👍🏻👏🏻
Så himla roligt! Grattis både till Major och husse! Fantastiskt bra jobbat!
Svar: Ja, det är jättekul! Vi är så glada! :) Ska hälsa dem det! Kram!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar