Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Järnrikt måltidstips!

2016-11-09 08:57:00 i Allmänt

 
Nu när vintermörkret (och valresultatet i USA) är här och gör anspråk på ens energireserver är det bra att ladda upp med en järnrik kost. Det här åt jag till lunch i går. Pumpasoppa toppad med pumpakärnor, palttunnbröd och c-vitaminrik svartvinbärsjuice och en satsumas på det. Ni vet väl att järnupptaget förbättras om man äter något C-vitaminrikt direkt efter en järnrik måltid?
 
 

Kommentarer

Vilket bra tips! Har järnbrist men vill helst undvika järntabletter så detta ska jag äta :D
Svar: Ja, många blir ju så dålig av järntabletter så om man kan få i sig järnet via kosten är ju det kanon! :)
Carolina Lidström
Vad gott med pumpasoppa. Perfekt höstmellanmål. Jag visste inte att man skulle äta nåt med c-vitamin efter man ätit nåt med järn, men nu vet jag :)
Svar: Ja, det är supergott! Yes, på något vis förbättras järnupptaget om man äter något c-vitaminrikt direkt efteråt - hur vet jag ej men har läst det flera gånger och min barnmorska sa också det! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar