Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det här är jag!

2016-11-14 09:05:13 i Allmänt

Någonstans "på internet" fann jag denna lista! Det får bli mitt måndagsnöje att fylla i den!

På restaurangen...

är jag den som har rätt bra koll på menyn då jag spanat in den på restaurangens hemsida (det måste ju vattnas i munnen extra länge liksom). Vill gärna sitta med ryggen mot en vägg och så att jag har bra koll på restaurangdelen. Beställer hellre fisk än kött och vill ha torra viner! Efterrätt är ett måste.

På nattklubben…

är jag en person som minglar runt som en galning och pratar med alla jag känner (om jag inte känner folk där lär jag känna folk, hehe) och OM det är bra musik dansar jag, men bara OM!

I klädbutiker…

vet jag ofta vad det är jag är ute efter och BEHÖVER. Tror inte jag skrivit om det här men jag har satt upp en regel som lyder: "köp inget plagg om du inte är i behov av det, ha velat ha det i över sex månader (här går trender alltså bort) och har något befintligt plagg hemma att matcha det med". Kan ibland få smått panik i vissa klädbutiker för att jag redan när jag kommer in känner av en "aura" jag inte trivs med... Vad är jag för en person?

På flygplan…

läser jag! Alternativt sover. Har alltid med en tunn, stor sjal att lägga över benen och dra upp över armarna. Hatar att frysa när jag ska sova.

På café…

OJ vad länge sen det var jag var på café insåg jag nu! Det måste bli ändring på det! När jag bodde i Umeå och pluggade hängde jag på två ställen: Kafe Schmäck (som nu är nedlagt och min favoritaffär Kii har övertagit lokalen) och Kafé Station. På Schmäck beställde jag alltid Schmäckboll (en stor chokladboll med massa chokladig smak) samt hallonros-te på kanna så man kunde sitta länge och filosofera/skriva/prata. På Kafé Station beställde jag morotskaka alternativt tunnbrödrulle och chailatte, de hade/har? stans godaste chailatte! Åh. Minnen! Överlag är jag nog en rät trevlig cafégäst men kan nog prata och skratta lite väl högt ibland?

I skolan…

hade jag rätt mycket prestationsångest och ville ha så bra betyg som möjligt i samtliga ämnen förutom matte där jag verkligen var värdelös (gjorde dock inte mycket för att ändra på det heller). Jag skulle rodda och bossa i rätt mycket men det jag gjorde blev rätt bra och jag fick mycket ansvar av lärarna. Tror jag var lätt att grupparbeta med för att jag hade lätt att anpassa mig men om jag fick bestämma gjorde jag arbeten själv. Under alla utvecklingssamtal har jag fått höra att jag "drömmer iväg" och "pratar lite för mycket". Äh! Blev ju människa av mig med!

I ett förhållande…

är jag rätt härlig tror jag?! Det här kan ju bara Christoffer svara på. Förresten, jag har en anekdot att berätta om detta. En gång när Christoffers kompis Andreas var här och hälsade på frågade han C vad det bästa med mig som flickvän var. Christoffer svarade: Att hon är lättsam! varpå Andreas nästan skällde ut Christoffer och menade att så säger man kanske om en hund men inte om en flickvän. Tror nog Christoffer menade väl och nu har vi ju hängt ihop i snart fyra år så något rätt lär jag väl göra. Haha!

I matbutiken…

går jag med snabba steg och inhandlar sak efter sak efter en noga utarbetad lista. Hatar spontanhandling. Då kommer jag hem med saker jag aldrig äter upp och så får jag ångest över matsvinn.

På morgonen…

är jag ganska trött och vill ligga kvar under täcket "en liiiiten stund till" (varför är det som allra gosigaste att ligga i sängen när man ska gå upp från den?!). När jag väl klivit upp är det aldrig några problem att fixa morgonsysslorna men STÄLL INGA KRAV på mig innan frukost, tack!

På kvällen…

vill jag ofta "ha en agenda". Vill liksom veta att på tisdagkväll = möte, torsdagkväll = kompisdejt OSV. Är ganska kvällstrött och sover i regel alltid innan klockan passerat 23.00.

På bussen…

vill jag inte sitta för långt bak då jag riskerar åksjuka då. Lyssnar på musik och drömmer iväg. Kan inte läsa på grund av åksjukerisken och kan inte heller konversera alltför mycket. Vill ha LUGN och RO när jag åker buss. Jag och min musik, tack!

På jobbet…

har jag fått höra att jag sprider god energi vilket är kul att höra! Vill ju inte göra motsatsen liksom. Har inga problem att kompromissa men säger ifrån om jag tycker att något går fel till. Är bra på att ta ansvar och göra mina uppgifter utifrån det bästa möjliga.

Just nu…

äter jag frukost och lyssnar på en bebis som ligger på golvet och "pratar" (mamamammma, blllllaahhhgggaa, kkkkiiii) med en räv.


Kommentarer

Blir alldeles varm i hjärtat när jag läser det här och inser hur lika vi är! 😙 och glad över att det finns fler lika knasiga, haha! ❤
Svar: Ja, det är tur! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar