Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Gallring

2016-06-30 09:39:00 i Allmänt

I går tog jag tag i gallring av grödorna i pallkragarna. Om vi säger så här: härmed är min kära mor strängeligen förbjuden att så. Hon häller ut hela påsen i en rad och skrattar bara. Den styggelsen leder i sin tur till att jag får uppdraget att gallra (eftersom mamma hänger i stugan mest hela sommaren). Jag gallrade bort cirka 75 % av det hon sått. Då förstår ni kanske.
 
Vidar hängde också med, dock föga intresserad av vad jag pysslade med.
Vi har morot, mangold, majrova, spenat, ruccola, rädisa, dill, persilja, rödbeta och lök i pallkragarna.
Förra året köpte jag en massa nya jordgubbsplantor. Bland annat dessa rosa. Vill minnas att bären smakade ganska surt och blev platta i formen. Hm. Tur att vi har en hel del vanliga, vita plantor också. Men de rosa blommorna är ju fina i alla fall!
Något annat som är fint är den lila nyansen på gräslöksblommen!
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar