Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Fredagshälsning

2016-07-01 20:20:00 i Allmänt

 
Här kommer en fredagshälsning från mig och en liten nybadad bebis som nu har tagit natt.
Den här veckan går till historien som en av de tråkigare veckorna i mitt liv. Vi har bara varit hemma och det har ju inte varit så konstigt eftersom Vidar hade feber måndag, tisdag och onsdag men jag blir så himla uttråkad. Dessutom känner jag mig ineffektiv och får dåligt samvete när jag inte hinner göra allt jag vill. Trädgården och odlingarna till exempel får verkligen stryka på foten detta år då jag inte har samma tid som förut. Tänk, då hade jag oceaner av tid om somrarna och hann med precis allt jag ville göra. Det är verkligen en omställning att få barn rent tidsmässigt. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kan sakna den där tiden, helt för mig själv. Det kanske man inte får säga när man blivit välsignad med en liten femmånaders ligger och jollrar på golvet, men jag kan inte vara annat än ärlig.
Jag är så otroligt lycklig över att Vidar kom till oss och han är verkligen allt vi kan önska. Än dock måste man få känna och ta in förändringen över vad det innebär att en ny liten person alltid kommer att komma först (med all rätt) och det kan vara jobbigt att inse det för en liten duracellkanin som mig som är van att hinna tusen saker på en dag.
Är du förälder? Hur var förändringen för dig med tid och vilja?
 
 
 

Kommentarer

Farmor
Sötisar! Oj, vad jag saknar min lilla dräng ♥
Svar: Och han saknar dig! Vi Facetimeade med Linda i går och han kände igen hennes röst och log mot telefonen! :)
Carolina Lidström
Linda Berg
Men ja döööööööööör!! Fy fan va söt han är! Dom här bilden vann söthets tävlingen!!
Svar: Jag vet, det är ju jag och Christoffer som har skapat honom ;)
Carolina Lidström
Hanna
Det var den värsta omställningen. Att inte kunna göra det man brukar hinna. Den känslan släpper när han blir lite större och inte kräver lika mycket, och har helt gått över när man får andra barnet. Men det är hemskt att vara så begränsad! Nu i efterhand vet man att det är bara att släppa det, njuta av småbarnstiden och försöka slappna av!
Svar: Tack för din kommentar! Ja, man blir så otroligt låst. Skönt att höra att det blir bättre och som du skriver handlar det ju egentligen om ens egen inställning, bara att man måste inse det, att släppa på alla yttre krav.
Carolina Lidström
Monnika Helena
Kan inte låta bli att skriva en kommentar och tala om för Dig hur söt lite kille Du/ni har. Alltså en så där liten en som man bara vill nypa i kinderna och pussa på hela tiden. Ta vara på tiden för snart kör han moppe, tiden går alldeles för fort. Kram och krya på dig.
Svar: Tack för din fina kommentar! :) Ja, han är det finaste vi vet. Är rädd att han inte kommer ha några kinder kvar snart för jag kommer pussa bort dem ;) Ja, tiden går alldeles för fort! Kram!
Carolina Lidström
Marie
Tack för din ärlighet! Jag upplevde inte första tiden av min föräldraledighet som sådär mysig och alldeles underbar som många ger sken av. Och av den anledningen skämdes jag, varför tyckte inte jag att min vardag var som ett endaste stort rosa moln? Självklart var jag i ett lyckorus och glädjen var stor över att jag/vi hade fått en helt underbar liten dotter! Men det var allt det där runt omkring, jag kände mig låst (speciellt under tiden som jag ammade). Men som Hanna skriver så blir det bättre ju äldre de blir. Idag är vår lilla fröken 15 månader och tid har jag massor av att göra det jag själv vill och behöver :)
Svar: Tack för din kommentar! När jag fick Vidar frågade en kollega mig om hur det gick och innan jag hann svara sa hon "och du får säga att det är jobbigt också för det är det för alla på ett eller annat sätt" och det var så skönt att hon sa så för än hur efterlängtat och älskat det lilla barnet än må vara är det ju en omställning man måste anpassa sig till och därtill kommer en hel massa känslor.
Skönt att höra att tiden kommer! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar