Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Faderskapet

2016-02-18 18:10:00 i Allmänt

I dag tog vi stegen in på Socialtjänsten i kommunhuset för att försäkra byråkratin om att det är Christoffer som är fader till min förstfödde. Med stadig penna skrev vi under att vi någon gång mellan april och maj begick de aktiviteter som ligger till grund för vår sons existens. Efter detta bekräftande gick vi vidare till banken där vi öppnade upp ett konto i Vidars namn där pengar ska sparas inför hans framtid. Usch, vill inte tänka på den dag han lämnar oss för att upptäcka världen på egen hand. Vill att han alltid ska ha mjuk hjässa och fötter som buffar mig i magen när han ammar på natten. 
I eftermiddag har min kompis från föräldragruppen Evelina varit här med sin lille son Viking som är fem veckor äldre än Vidar. Lovisa följde också med på bebishäng. Vidar sov i fyra timmar i sträck så det blev inte så mycket interaktion mellan bebisarna direkt, hehe, men det var roligt att få prata med en annan nybliven mamma. Det är ju mycket som snurrar runt i huvudet kan man säga! 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2016-02-19 - 09:52:04
Detta är något som jag tycker är lite roande, visst behövs vittnen också, eller är det borttaget? Har för mig att vi fått bevittna detta för några vänner, precis som om man skulle varit med vid tillverkningen?! Ha, ha. Ni får gifta er inför en ev nr 2, då behöver man inte skriva sådana papper, då går det per automatik ;-D Ha en underbar fredag och helg, och njuta av er bubbla, ta det lugnt och va rädd om dig och brösten. Hade själv mjölkstockning och kunde inte ens hämta älgkött i frysboxen utan att vaddera in dem. Dessutom är det inte bara kyla, även blåst upplevde jag kunde orsaka detta. Så va rädd om dig som sagt <3 KRAM
Svar: Ja, haha, det är lite roligt!
Tack snälla du för omtanken! Jag är mer försiktig nu. Ha en fin helg! Kram!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar