Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Julen 2016

2016-12-31 10:18:00 i Allmänt

Julaftonen startade på traditionsenligt sätt med skotertur upp till byns fäbod där det bjöds på glögg och skinkmacka. Vidar myste i favoriten Idas knä och tittade storögt på alla som kom in.
Nyvaken efter skoterturen tillbaka matchande pappa med hörselkåporna på plats!
Mot eftermiddagen färgades himlen rosa och det var dags för julfika.
Men först syskonbild! Storebror Kristoffer, jag och lillebror Ludvig! Världens bästa bröder.
Innan mörkret föll placerade grannen Karl-Johan och pappa ut marschaller längs "vår" väg.
Julstämning!
Inspektion av julbocken.
Dags för julmiddag (och mammas Änglaspel som är vackert men enormt enerverande med sitt plingande).
Morbror Kristoffer och Vidar - en av julens bästa bilder tycker jag!
Och så kom tomten! Vidar var måttligt fascinerad över denne pälsbeklädde herre och satt lugnt i knäet och eftersom det började närma sig läggdags lutade han i kull sig mot tomten och sökte efter bröstet, HAHAHAHA. Inget bröst fanns att tillgå om man säger så... :)
När kvällen närmade sig sitt slut spelade jag "Önska dig en stilla natt" av Bo Kaspers Orkester.
Så var det helt plötsligt juldag och dags för utflykt! Helt klädd i ull under overallen är det mysigt och varmt att vara ute.
Det var dags att inviga den nya overallen Vidar fått av mormor och morfar i julklapp - den passade perfekt och kommer hänga med på många äventyr i vinter!
När blå timmen föll bjöd vi in på julfika hos oss.
Finaste gänget.
På måndagen lämnade vi Dalasjö och åkte på nästa julfirande i Raja med Christoffers familj! Lyxigt med två julaftnar!
Även här var Vidar rätt obrydd runt tomtens besök, hehe.
När julklapparna delats ut (fick konsertbiljetter till Håkan Hellström av Linda (!!!!!!!!) - man har ju världens bästa svägerska alltså!) spelade vi spel!
Vi spelade "Mästarnas mästare" - kan rekommendera det spelet! Jag och Linda gjorde upp i en rafflande final där Linda gick som segrare ur striden.
Dagen efter blev det sparktur och tänkt pulkaåkning men det fick vi hoppa med risk att blåsa bort och aldrig mer komma tillbaka igen.
Och sedan följde ett par lugna och mysiga dagar med familjemys, en tur till Borgafjäll, några springturer med Jax, bokläsning, fikastunder och sovmorgon VARJE dag, hehe.
Det var vår jul, det! I dag är det sista dagen för detta år och jag utlovar en årssammanfattning! Hade lovat att gå upp med Vidar i morse eftersom jag fått sovmorgon varje dag i en vecka och vad händer? Jo, Vidar sov till 09.00 - det är mammas pojke det! Hehe. Han brukar vanligtvis vakna runt 07.00 men han känner väl på sig att det är nyårsafton i dag och att man brukar vara uppe sent, klok son man har alltså.
Vill redan nu passa på att önska er ett gott nytt år!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

GOTT NYTT ÅR! :D Hoppas du får ett underbart fint 2017, kramar S
Svar: Tack detsamma!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar