Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Bröllop, bärblockning och familjemys!

2016-08-11 21:34:00 i Allmänt

Den 30 juli var vi bjudna på bröllop i Dorotea kyrka då två vänner gifte sig. Jag hade på mig en ny klänning, älskar den så mycket!
Älskar han där också.
Bästa Evy, Christoffers ingifta faster, var också där.
Nygifta! Kärleken verkligen strålade om Timmy och Sabitha!
På måndagen åkte vi upp till Raja och på tisdag kom de här två braiga personerna, lillebror och Hanna.
Vi plockade hjortron men eftersom det började regna när vi skulle fika så fick vi ordna fika i en "ritta" som Christoffer säger (koja).
Bus med morbror Ludvig!
Vidar har världens tur som har så jäkla bra personer runt sig. Hans farmor är en klass för sig. När vi var på bröllop tog hon hand om honom från kl. 14.00 på lördagen till kl. 11 på söndagen och det gick hur bra som helst (jag pumpade ur mjölken när jag var borta och passade på att dricka vin för första gången sen jag blev gravid! Fick gå ifrån festen och pumpa ur flera gånger och totalt blev det 450 ml... de här tuttarna tänker fortsätta amma verkar det som och tur är det för jag trivs så bra med det och Vidar med!).
Dags för en tur till bärskogen! Man får verkligen älga på för att hinna med Christoffer som flyger fram i skogen.
En dag kom mamma och Imra och hälsade på. Hon hade hört ryktet om den goda tillgången på skogens guld; hjortronen!
Christoffer guidade som vanligt, hehe.
Rikedom!
En tjärn i skogen + varm bärplockarkropp = obligatoriskt bad!
En helg kom faster Linda till Vidars stora förtjusning och då var hon barnvakt så vi kunde plocka bär (ja, Vidar har välsignats med två bärplockar-tokar till föräldrar!).
En morgon klev Christoffer upp före mig och Vidar och gick ut och plockade blåbär till Vidars morgongröt.
Han hade gjort upp eld i kaminen och det rådde hög mysfaktor i köket.
Jax höll Vidar sällskap på golvet. Är så himla glad över att våra hundar går så fint ihop med Vidar och att han får växa upp med djur i hemmet!
Tack alla inblandade för två fantastiska veckor!
Visst har det blivit lite höstaktigt ute? Tidigt i morse hade vi frost! HJÄLP! Det är väl ändå sommar augusti ut? I dag har jag och Vidar fikat med Evelina på Pralineriet. Så kul att ses efter sommaren och uppdatera varandra om sommaren och ta del av våra bebisars utveckling. Pralineriet är ju också världens mysigaste lilla fik. Älskar att hänga där och att de lånar ut en micro så att Vidar fick sin lunch värmd. Efter fikat gick vi och storhandlade. Eller vi och vi. Vidar satt i selen och sov så något vidare handlingssällskap var han då inte, haha. I kväll har vi grejat på gården och hos hönorna och nu är det tack och god natt! Christoffer har åkt till Rättvik i dag på hundutställning (bara för att titta och hänga med älghundsfolk, ingen hund hemifrån är med) så jag och Vidar är ensamma i helgen men det har vi löst så bra med planerat kompishäng, hurra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar