Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Förvirrelsen

2015-10-19 19:43:38 i Allmänt

Jag och min byakompis Anna-Karin hade bestämt promenaddejt i kväll. Det kom jag på när hon kom hem till oss samtidigt som jag kom hem från en hundpromenad, hehe. Den omtalade "gravidhjärnan" har slagit till verkar det som. Det fick bli dubbla promenader i kväll och det var så skönt. Tycker om när det är dimmigt och fuktigt ute. Försöker röra på mig varje dag med åtminstone en promenad och märker nu att jag börjar bli lite trött i ländryggen av att stå och gå mycket. Är det någon som har tips på bra styrkeövningar för att stärka/underhålla styrkan/underlätta för ryggen? Sandra M? :)
Nu ska jag göra en stor kopp te med honung för att lindra kliet som dykt upp i halsen och plugga. Den här instruktörsutbildningen är som sagt gedigen men det är bara bra för då vet man att det är en utbildning som har lite krav.

Kommentarer

Sandra M
Hej! Jag gör mestadels övningar som involverar många muskelgrupper; marklyft, knäböj, armhävningar, pressar med skivstång, bordet (rumplyft), step up, kettlebellövningar mm. Kettlebell är ett utmärkt redskap både för styrka och kondition! Jag gör inga övningar som enbart fokuserar på ryggen eller bålen, utan försöker få med hela kroppen. Annars övningar för ryggen kan vara good morning för ländryggen och rodd för bröstryggen. Promenader funkar inte för mig längre, blir alldeles för slut på i ryggen. Men ett lite intensivare pass bak på gården funkar bra :)
Svar: Tack för tipsen! Har en kettlebell hemma som funkar bra, det är bara klurigt att komma på passande övningar. Brukar tänka att det som känns okej är bra och om det gör ont får jag hitta en annan lösning :) Ha det så bra och lycka till med syskonet! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar