Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Om allt som sker och är

2015-11-17 22:07:00 i Allmänt

Hej, hallå bloggen. Det var några dagar sedan sist. Har knappt hunnit sitta vid datorn något de senaste dagarna då det har varit fullt upp. Här kommer en liten lista över de senaste dagarnas händelser:
Föräldrautbildningen: Så mysigt att samlas på en fredageftermiddag och prata om allt spännande som ska hända. Vi är i samma föräldragrupp som de som ska ha barn i december så december- och januaribebisarna är alltså hopslagna (kul association jag fick nu). När barnmorskan frågade vad vi ville veta och lära oss sa jag: ALLT! Jag vill veta hur det här ska gå till! Hehe. Sedan fick jag precisera mig en aning och det känns som om vi har en bra plan för de kommande tre fredagarna. Jag och Christoffer planerar också att göra ett studiebesök på BB för att hälsa på och känna in lokalerna. Christoffer tycker dock att detta är viktigare än vad jag gör men jag antar att det kan kännas bra att ha varit där. Nu är jag i vecka 32 och bebisen verkar tro att min livmoder är något slags discotek för den dansar som tusan där inne och ibland är det nog ganska trångt för den för då trycker den ut sig och stretar mot revbenen vilket inte är allt för behagligt. Jag är dock tacksam över att det verkar vara en pigg krabat där inne. I morse höll jag på att försova mig (som ett resultat av tempot jag håller och som en hint om att jag ska ta det lugnare säkert) och vaknade av tre kraftiga sparkar som att bebisen sa: God morgon, sluta slöa, dags att jobba! Fick bråttom till jobbet men hann till 08.00! 
Instruktörsutbildningen: Det var ju inte så värst vidare mysigt att köra 37 mil i ett snökaos med alltifrån kräksnö till underkylt regn. Med matpaus i Arvidsjaur tog det sju timmar upp till Boden. Då kan ni räkna ut vår snitthastighet...Helgens utbildning var i "Hundkunskap" och det var så himla lärorikt! Tre ekipage med olika typer av "problem" kom ut till klubben och vår uppgift blev att coacha dem att hitta nya steg i träningen. Blev otroligt glad av att läraren från Svenska Brukshundklubben skrev detta om oss på FB:
Nu på fredag åker vi upp en sista gång till Boden (för denna gång i alla fall) för att examineras. Vi ska hålla en lektion i ett ämne (mitt är "stoppkommandon") där vi visar både teoretiskt och praktiskt vad det innebär och vi ska koppla till analysinstrumentet och TSB-modellen (om det kan jag skriva 874392 inlägg om så det hoppar jag). 
Vi kom hem sent på söndagkväll och på måndag var det full rulle med jobb i 13 timmar. Mina vanliga arbetsdagar brukar inte vara i 13 timmar men eftersom vi är inne i en marknadsföringsperiod åkte jag med några elever och lärare från andra program till Dorotea för att marknadsföra vår gymnasieskola för årskurs 9. Det är kul med marknadsföring och framförallt att träffa blivande gymnasieelever och fråga dem hur de tänker inför sitt gymnasieval. 
I kväll har vi haft sista delen av vår Allmänlydnadskurs och Imra fick även hänga med denna gång. Vi visade upp Lydnadsklass 1 för att locka deltagarna att fortsätta träna lyhördhet och kontakt med sina hundar. Under kvällen gick vi också igenom vilka fler grenar det finns att fördjupa sig inom. Hundsporten är otroligt bred! 
Nu känner jag mig rätt mör. Det här med att jag skulle dra ner på mitt tempo går inte så bra, hehe. Snart är det dock enbart fyra veckor kvar till jullov och DÅ ska jag ta det lugnt. Ser fram emot lugna, mörka, tysta morgnar med långa frukostar framför julkalendern och snön som dalar utanför fönstret. 
 

Skriv en kommentar