Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dags för föräldrautbildning

2015-11-13 07:38:00 i Allmänt

I dag klockan 13.00 ska vi träffa vår föräldragrupp (tjenare vuxenpoängen som just haglade över mig) för första delen av fyra i föräldrautbildningen. Är nervös. Det var längesedan jag var nervös över något. Först ska jag ha två utvecklingssamtal med mina mysiga elever och sedan ska jag äta lunch med Emma men sen kör vi! Hjälp. Det känns nyss som att jag stod i overall på Tallkottens förskola, rödkindad och lite kall av snön. Tiden går.
Direkt efter föräldrautbildningen ska jag, Maria och Elin köra upp till Boden för instruktörsutbildning hela helgen. Ingen rast och ingen ro, hehe! Hoppas ni får en fin helg!
Vad tror ni? Kommer dessa två filurer att kunna ta hand om en liten spädis? (Nyår, 2014).
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2015-11-13 - 08:23:18
Klart ni kommer att kunna! NI kommer att bli de BÄSTA föräldrarna som finns till just ERT barn! Utan tvekan. Men minns känslan, hur ska jag klara av att bli mamma, och så samma sekund man har knytet i sin famn så har man liksom aldrig varit något annat än just mamma - märkligt! Kör försiktigt då ni beger er - är snorhalt utmed vägarna och vissa bilister verkar vara helt utan vett... Trevlig helg!
Svar: Tack för din kommentar! Jag ska komma ihåg det där med att vi blir de bästa föräldrarna till just vårt barn :) Tror man kommer att behöva påminna sig själv om det ibland :)
Carolina Lidström
Haha klockren sista mening ;) Vad roligt! Var det många andra föräldrapar med på utbildningen?
Svar: Det är tio par inbjudna (som ska ha barn i både dec och jan) och det var sex par där i fredags :)
Carolina Lidström
Svärmor
Sötnötar!!!! Självklart ni blir bra föräldrar :) Farmor längtar <3
Kör nu försiktigt till Boden. Tycker inte om att ni är på vägarna idag.

Svar: Ja, jag tror och hoppas det :) Vi längtar också! Längtar också till nästa helg när vi ska tapetsera! Kommer kännas mer verkligt när man får göra iordning barnkammaren :)
Carolina Lidström
Carro
föräldrakursen är såå mysig att gå på, så kul att träffa andra par som är gravida, lite kul att alla i våran grupp väntar sitt första barn och ska ha i januari :) Här hos oss (bor i Nyköping) har vi bara föräldrakursen i 2 delar, vi var på första i oktober och ska på nästa del i början av december, jag längtar så mycket för vi ska prata om förlossning då.

Vill även tillägga att jag älskar din blogg, den är så mysig att läsa :)
Svar: Ja, den verkade väldigt mysig! Och skönt att ha den på fredagseftermiddagar - det blir som en fin avrundning på veckan :) Ja, förstår att du längtar! Kul att du också ska ha barn i januari!
Tack för att du skriver att du uppskattar min blogg. Blir verkligen glad! Tycker det är kul att skriva! :)
Carolina Lidström
annkristin
Självklart! det kommer att bli hur bra som helst! :)
Kram.
Undrar samma om de var många på träffen? Jag hade hemskt gärna velat gå men hade ingen barnvakt😕 Hoppas jag kan komma på någon träff, hade varit roligt att se vilka som ska ha samtidigt☺
Svar: Pernilla hade bjudit in tio par och det var sex par där :) Ja, hoppas du kommer! Vi förstföderskor behöver ju er erfarna mammor att fråga om råd :)
Carolina Lidström
Gud vad stort med föräldrautbildning! Du måste skriva sen om hur ni upplevde det. Och jo, jag tror att ni två kommer att vara fenomenala föräldrar. Ser fram emot att svänga in i Dalasjö sedan när du har en ny, liten person i famnen -- vilken grej!
Svar: Ja, det känns väldigt stort! Tack för att du tror på oss :) Du är så välkommen förbi! Då kan vi sjunga stämsång för bebisen :) Kram!
Carolina Lidström
Sabina
Ni kommer att bli helt fantastiska föräldrar. Att växa upp i Dalasjö är dessutom en perfekt start i livet! <3
Svar: Tack vännen! Ja, det är verkligen en fantastisk plats att växa upp på :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar